ADVOCAAT

Nismo imali sreće

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2012. 11:35

Nizozemski stručnjak Dick Advocaat završio je svoj mandat na klupi reprezentacije Rusije neočekivanom eliminacijom na Euru u A skupini... Iako je Rusija ušla u oglede 3. kola A skupine s 4 boda kao najveći favorit za plasman u četvrtfinale, te joj je za prolaz u nokaut-fazu protiv Grčke bio potreban jedan bod, Grci su slavili s 1-0 i prošli dalje. Rusija se oprostila od Eura, kao i Advocaat od klupe Rusije. Trenersku karijeru nastavit će na klupi PSV-a.

- Odigrali smo prilično dobru utakmicu, nametali napadačku igru, ali su se naši suparnici dobro branili. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali stvarno dobro. Moramo odati priznanje Grcima, jer nam je u nastavku stvarno bilo teško igrati protiv njih. Moj stožer i ja smo dali sve od sebe kako bi odradili što bolji posao. Bili smo bez poraza 16 utakmica. Baš me briga što drugi sada pričaju i misle o meni. Jednostavno nismo imali sreće. Bili smo bolji protiv Grčke, ali, to je nogomet. Stoga, čestitke Grčkoj na plasmanu među 8 najboljih – rekao je Advocaat.

Nakon poraza od Češke 1-0, reprezentacija Poljske završila je nastup u A skupini na Europskom prvenstvu za posljednjem mjestu sa samo dva boda...

- Mislim da smo bili presigurni da ćemo dobiti ovu utakmicu. Česi su igrali odličan nogomet. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko dobrih prilika, nismo ih iskoristili i na kraju smo izgubili utakmicu – izjavio je izbornik Poljske Franciszek Smuda, koji je potvrdio da je ovo bila njegova zadnja utakmica na klupi Poljske, te da nakon tri godine napušta izborničku dužnost.

Kapetan Poljske Jakub Blaszczykowski je rekao:

- U prvom poluvremenu smo imali neke šanse, ali ih nismo znali iskoristiti. Budući da nam je trebala pobjeda, u nastavku smo se sve više otvarali. Mislim da je to razlog što smo primili gol iz kontre i izgubili utakmicu.

Gol odluke postigao je Wolfsburgov igrač Petr Jiraček.

- Loše smo započeli ovaj susret. Ipak, kako je utakmica odmicala, bili smo sve bolji i bolji. Držim da smo zaslužili zabiti taj gol i dobiti utakmicu – rekao je Jiraček.

Linker
20. travanj 2024 11:17