CROPIX
ODABRAO ZAGREB

NIŠTA OD JUVENTUSA Henriquez ostaje u Dinamu, angažirao je i učitelja za jezik

Hrvatski prvak s Manchester Unitedom ima ugovor o posudbi. Fiksna cijena za Henriqueza iznosi 1,5 milijuna eura
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 03. travanj 2015. 10:02

Situacija oko Angela Henriqueza polako ali sigurno poprima obrise turskih TV novela. Čim se na bespućima interneta pojavi neka informacija vezana uz Čileanca na privremenom radu u Dinamu, odmah se stvara priča. Posljednja dolazi iz njegove domovine gdje ga je ondašnji tisak doveo u kontekst eventualnog pojačanja Juventusa. Našli su i vezu. Naime, Henriquezov menadžer Fernando Felicevich je navodno u dobrim odnosima s Arturom Vidalom koji počinje pregovore s Juventusom oko novog ugovora, a Angelo bi trebao biti dio tih pregovora kao Vidalov adut iz rukava.

Dogovor s Englezima

U Maksimiru su digli ruke od stalnog demantiranja i papagajskog ponavljanja kako sudbina Angela Henriqueza ovisi isključivo o njima. Za Dinamo je situacija posve jasna. Imaju ugovor o posudbi s Manchester Unitedom s klauzolom koja im omogućuje otkup Henriquezova ugovora s fiksnom cijenom. Ona iznosi 1,5 milijuna eura i samo je pitanje hoće li ‘modri’ platiti Unitedu u ratama (u tom slučaju Manchester očekuje postotak od sljedećeg transfera) ili će uplatiti cjelokupnu svotu. Da, Henriquez može u Torino, ali isključivo preko Dinama.

No, da je Čileanac čvrsto odlučio ostati u Maksimiru, kao što je to, uostalom, i najavio prije dva tjedna u medijskom istupu na službenoj stranici Dinama, sugerira vijest kako je ovih dana počeo s učenjem hrvatskog jezika.

Povratak u školu

Naime, Henriquez, Sigali i Junior Fernandes su inzistirali od kluba da im se angažira učitelj s kojim će u najkraćem roku svladati hrvatski jezik. Naravno da u Dinamu nisu imali ništa protiv pa u pauzama od treninga, Henriquez, Sigali i Fernandes odlaze u školske klupe. Naravno, uvijek postoji i mogućnost da je Angelo Henriquez odlučio naučiti hrvatski jezik zbog boljeg snalaženja u Italiji...

Zatvoreni treninzi

Inače, u Maksimiru su u jeku pripreme za Kantridu. Da Zoran Mamić ozbiljno shvaća izazov koji nosi subotnji sudar s Rijekom sugeriraju zatvoreni treninzi. Valjda prvi put u sezoni je trener Dinama odlučio zatvoriti vrata ‘Hitrec Kacijana’. I novinarima i slučajnim kibicima koji znaju navratiti. Bez iznimke.

Dobra vijest je da su se svi reprezentativci vratili u pogon te da je kapetan Antolić počeo s laganim treninzima u društvu Soudanija. No, to ne znači kako Zoran Mamić računa na njih u subotu. Nema smisla riskirati s preuranjenim povratkom za utakmicu koja je ipak revijalnog karaktera. Rijeka u Kupu je puno bitnija društvu iz Maksimira.

Linker
06. svibanj 2024 01:56