Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
INTERVJU ZA KICKER

NJEGOVI GOLOVI SU VEĆ SPAŠAVALI VATRENE: U NAJVAŽNIJEM TRENUTKU SE VRAĆA VAŽNA KARIKA HRVATSKE REPREZENTACIJE 'Bit će sve OK, vraćam se u punoj snazi'

ANDREJ KRAMARIĆ Hrvatski reprezentativac oporavlja se od artroskopije koljena i nada se povratku u vatreni kadar za presudne listopadske dvoboje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. rujan 2019. 00:11

Nakon nešto više od dva tjedna od artroskopije koljena Andrej Kramarić i dalje se oporavlja. U Hoffenheimu su svjesni da ga još neko vrijeme neće imati. U intervjuu za Kicker kazao je:

- Osjećam se dobro i samouvjeren sam, ali kako sam točno vidjet ću tek kad ponovno budem trenirao punim tempom. Nedostaje mi teren, ali vratit ću se jak.

Pitanje je hoće li Zlatko Dalić moći na njega računati u utakmicama sa Slovačkom i Walesom. I još veće koliko. Dođe li na okupljanje u kakvoj će biti formi?

Na naš upit, Kramarić je samo kratko odgovorio:

- Oporavak ide polako, ali bit će sve u redu. Kad osjetim da je taj trenutak, tada ću se vratiti. Možda za neka dva-tri tjedna.

U najboljem slučaju imao bi nastup-dva prije no što će Vatreni izaći na nove vrlo bitne dvoboje. Njegov se problem s otečenim koljenom pojavio nakon prve pripremne utakmice u srpnju. Aut je već dva mjeseca, a slično je prošao i lani. Za Hoffenheim je to ozbiljan minus jer Kramarić je prva violina u ekipi, a u reprezentaciji je izbornik dao šansu Bruni Petkoviću koji je odigrao izvrsnu utakmicu u Slovačkoj. No, Kramarić je klasa koja treba reprezentaciji. Radi se o nogometašu koji je u Bundesligi zabio 50 golova u 113 utakmica, pritom ima i 24 asistencije. Za Hoffenheim je ukupno strijelac bio u 58 navrata, klupski je rekorder u utakmicama najvišeg ranga njemačkog nogometa.

Nakon pokušaja da koljeno spasi konzervativnim metodama išao je pod nož u Zagrebu kod profesora Saše Jankovića, a rehabilitaciju odrađuje u klupskom aranžmanu. Bude li na travnjaku, u susretu, za dva-tri tjedna, kako pretpostavlja, bit će to dobro. Kramarić je puno očekivao od ove sezone, možda i dodatan uzlet koji bi ga sljedećeg ljeta nakon Eura plasirao u neki od elitnih klubova, kako bi napravio konačan iskorak u karijeri.

Početak je trnovit, ali kad može raditi u punom angažmanu, on brzo hvata formu. Zato ga uskoro treba očekivati u pravom izdanju. Možda na utakmicama Hrvatske u listopadu, ako ne, nakon njih. Jednako predviđanje imaju i Nijemci...

Linker
20. travanj 2024 13:11