CROPIX
PROMJENE U SPLITU

NJEMU SE S POLJUDA NE IDE, ALI GA SE U TOJ KOMBINACIJI NIŠTA NE PITA Veliki su novci u igri, Hajduk daje 1,5 milijuna za Nigerijca iz talijanske lige!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2020. 20:30

Hamletovska je dvojba Brazilca Jaira, pitanje je “ostati ili otići”. Kazahstanski Kairat nudi veliku, milijunsku odštetu Hajduku (2,5 milijuna eura) i klub je spreman potpisati prodaju, ali Jairu je dobro u Splitu.

Svjestan je da bi trebao otići, da su veliki novci u pitanju s obzirom da će Hajduk teško ponovno dobiti sličnu ponudu. Međutim, Jairo ima 15.000 eura mjesečno na Poljudu, lijepo mu je u Hajduku i najradije ne bi mijenjao klub. I njegova igra kontra Lokomotive jedna je vrst potvrde takvog stava.

Da nisu veliki novci na svim razinama (odšteta i ugovor), Jairo bi ostao, ovako će se morati spakirati. Split ili Alma Ata, nema tu uopće za njega dvojbe.

Bez obzira na frazu “nogomet je sport profesionalaca” produžio bi Jairo na Poljudu, jer, i profesionalci imaju dušu bez obzira što bi ugovor u Kairatu bio dvostruko veći od ovog na Poljudu. Međutim, Hajduku se žuri, jer prodaja Jaira otvara opciju kupnje novog napadača.

Za Nigerijca Simyja iz Crotonea spremni su Bijeli ponuditi 1,5 milijuna eura, ali posao se mora realizirati do 17. veljače kada se završava mercato u HNL-u. Preduvjet za kupnju Simya je, dakako, prodaja Jaira.

Linker
01. svibanj 2024 12:55