Ronald Gorsic / CROPIX
HAJDUKOV BRAZILAC O DERBIJU

NJIH DVOJICA SU GLAVNE UZDANICE HAJDUKA U DERBIJU S DINAMOM 'Kada mu dam loptu, znam da će se nešto opasno dogoditi za protivnika'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. travanj 2019. 19:14

Brazilac Jairo i Mijo Caktaš glavne su uzdanice Hajduka ove sezone, pa tako i za derbi s Dinamom koji je na rasporedu danas u 19 sati. Njih dvojica dali su po deset golova za Hajduk, a Bijeli su u pozitivnoj seriji; u osam utakmica osvojili su 20 bodova, a pobjedom bi mogli preskočiti Dinamo barem u tablici proljeća. Jairo je prezadovoljan kako se slaže na terenu s Caktašem.

- Užitak je igrati s Mijom, pogotovo što našim golovima i asistencijama pomažemo klubu, a naš je učinak značajan. On je odličan igrač i kada mu dam loptu, znam da će se nešto opasno dogoditi za protivnika. Protiv Istre je bilo dobro, šteta što nije iskoristio penal, ali važno je da smo pobijedili i nismo primili gol. Nadam se da tako može biti i protiv Dinama. Najvažnije je da ne primimo gol protiv Dinama.

Malo se osvrnuo na Istru kojoj je postigao jedan gol, a mogao je i još koji...

- Što se tiče Pule, bilo je dobro, a ja žalim za onom još jednom prilikom, lopta je nezgodno odskočila..

U Puli je bilo dosta navijača…

- Drago mi je da nas prate, što dolaze u tolikom broju. Lijep je osjećaj kada imaš podršku svojih navijača na gostovanju, osjećaš se kao doma.

Imaju dobru momčad

Što Jairo očekuje u najvećem hrvatskom derbiju?

- Očekujemo pun stadion, da će sve stolice biti zauzete protiv Dinama. Nadam se odličnoj atmosferi. Što se tiče same utakmice, vjerujem da će ona biti dosta teška i zahtjevna. Posljednji put ovdje smo odigrali neriješeno, premda smo po stvorenim prigodama mogli dobiti. U Zagrebu smo izgubili iz slobodnoga udarca. Sada očekujem da ćemo biti bolji i da ćemo u konačnici dobiti utakmicu.

Koga smatrate najopasnijim u redovima Dinama?

- Teško mi je nekoga izdvajati. Oni generalno imaju dobru momčad, uigrani su i dosta kompaktni pa stoga ne mogu nekoga posebno podcrtati.

Mnogi govore da je desni bek Dinama Stojanović možda najslabija karika u lancu Nenada Bjelice, a vi biste baš mogli imati dosta susreta s njim?

- Ovo je ipak derbi, a takva utakmica iz svakoga igrača izvlači ono najbolje. Ne možemo očekivati da će biti lagano, to nikako. Znamo da će biti teško i pripremamo se, pa tako i ja, da budemo na sto posto svojih mogućnosti.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Jairo De Macedo Da Silva.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

Cilj je zabiti

Priprema li trener Siniša Oreščanin nešto posebno za derbi, jeste li razgovarali o tome? Prije Pule je govorio da je zabranjeno pričati o Dinamu dok ne završi ta utakmica?

- Pa to je bilo logično. Zašto bismo pričali o Dinamu dok ne prođe utakmica s Istrom? Zato sada ne razmišljamo o Osijeku, nego smo fokusirani samo na Dinamo.

U odličnoj ste formi, možete li možda poput Marka Futacsa postati najbolji strijelac lige?

- To je cilj svakoga napadača. Svatko tko igra naprijed želi postići što je moguće više golova. Ali, ja sam sretan što svojim golovima pomažem momčadi, to je posljedica toga. Boriti se i zabijati te tako pomagati momčadi. A biti najbolji strijelac, bio bi veliki osobni uspjeh.

Prilikom posljednjega intervjua rekli ste da vas navijači ne prepoznaju na ulici i u restoranima… Je li se išta promijenilo od tada?

- Nije mi cilj da me prepoznaju zbog toga što igram za Hajduk. Ali, istina je da me u posljednje vrijeme više zapažaju, no nije mi to cilj.

A ako zabijete Dinamu za pobjedu?

- Možda će stati u red da se upoznaju sa mnom, ha-ha.

Linker
02. svibanj 2024 02:33