Printscreen: Youtube
ŠKORPIONOV UDARAC

20 godina je prošlo: Higuita nas je podsjetio na najluđu obranu u povijesti nogometa

Ušao je time Higuita u legendu istog dana, a njegov 'Škorpionov udarac' postao je hit svih TV foršpana i sportskih špica,. Da je tada bilo Youtubea, vjerojatno bi ga milijuni pogledali u prvom tjednu.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. rujan 2015. 21:24

6. rujna 1995. godine kolumbijski vratar Rene Higuita izveo je vjerojatno najspektakularniju obranu svih vremena u prijateljskom ogledu Engleske i Kolumbije na mitskom starom Wmbleyju, koji je završio bez pogodaka.

Jamie Redknapp nonšalantno je pucao s tridesetak metara jer je sudac prethodno označio zaleđe, a Higuita iskoristo priliku te sporu loptu obranio tako da se bacio prema naprijed te nogama preko glave loptu izbio daleko u teren na oduševljenje komentatora i publike.

Ušao je time Higuita u legendu istog dana, a njegov 'Škorpionov udarac' postao je hit svih TV foršpana i sportskih špica. Da je tada bilo Youtubea, vjerojatno bi ga milijuni pogledali u prvom tjednu.

20 godina nakon toga Kolumbijac se prisjetio poteza na svojem Twitter profilu: 'Mnogi kažu da je to bila ili genijalana obrana ili puka sreća. Za mene je to uvijek bilo Božje djelo!'

Pogledajte i kako je Kolumbijac ponovio svoju majstoriju u bazenu.

Linker
01. svibanj 2024 12:41