AFP
PREMIER LIGA

Aaron Ramsey srušio 'svoj' Cardiff, Arsenal i dalje sigurno na čelu ljestvice

S 3-0 je Arsenal pobijedio Cardiff i došao do pete gostujuće pobjede u sezoni. Dovoljno je reći da niti jedna druga momčad dosad nema niti četiri pobjede na strani.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2013. 19:27

Arsenal i dalje ne posustaje. Moćna družina Arsenea Wengera slavodobitno se prošetala i Walesom. Istina, gostovanje kod Cardiffa spada među jedno od najlakših u ligi, a Velšani su i dalje jedni od glavnih favorita za ispadanje iz Premier lige. No, prije samo šest dana u Cardiffu je zapeo - Manchester United. Prvak Engleske morao se zadovoljiti bodom u Walesu, a taj je rezultat očito bio i dobra opomena za igrače Arsenala. Koji nisu podcijenili suparnika, već na svim razina potpuno 'razbili' domaćine. Topnici su se novom pobjedom odmakli pratnji na čak sedam bodova prednosti iako će Chelsea (na Stamford Bridgeu protiv Southamptona) i Liverpool (gostovanje kod Hulla) sutra imati priliku za povratak na 'minus četiri'.

No, Arsenal danas djeluje mnogo moćnije i skladnije nego prijašnjih godina. A glavne uloge u sjajnim rezultatima Arsenala imaju Mesut Özil i Aaron Ramsey. Njemački reprezentativac već se nametnuo kao glavni dirigent igre Topnika (a sa šest asistencija postao najbolji asistent lige), dok je golgeter postao - Aaron Ramsey. Velšanin ove sezone na svom kontu ima već osam prvenstvenih pogodaka. Zanimljivo, u dresu Arsenala debitirao je u sezoni 2008/09. i u više od 100 premierligaških nastupa do ove sezone postigao je sedam pogodaka.



EPL: Cardiff City 0-3 Arsenal (all goals... by tapchibongda-vn

Aaron Ramsey danas je sa nova dva pogotka 'potopio' Cardiff i za to dobio - ovacije prepunog stadiona! Naime, Ramsey je 2008. godine kao 18-godišnjak zamijenio Cardiff s Arsenalom, no navijači matičnog kluba to mu nimalo ne zamjeraju. Prvi pogodak Ramsey je postigao na dodavanje Özila, a za konačnih 3:0 pogodio je u sudačkoj nadoknadi nakon dodavanja Walcotta. Drugi pogodak za Topnike postigao je Mathieu Flamini...

- Ova utakmica pokazuje koliko svi skupa napredujemo. Prije dvije-tri godine Ramsey je ovdje u Liga kupu imao 'noćnu moru', odigrao jednu od svojih najlošijih utakmica u dresu Arsenala. Poštujem njegovu odluku što nije slavio pogotke protiv bivšeg kluba. A to pokazuje i razinu njegovog odgoja - kazao je nakon utakmice menadžer Arsenala Arsene Wenger.



All Goals Everton 4-0 Stoke city (30-11-2013... by Sport-Today-2014

Na Goodison Parku raste nova zvijezda! Riječ je o mladom Španjolcu Gerardu Deulofeuu koji je nastupom protiv Stokea (pobjeda 4:0) osuševio sve prisutne. Gerard Deulofeu je mladi španjolski reprezentativac i izdanak Barcelonine omladinske škole. Mladi ofanzivac zaigrao je na krilu umjesto Mirallasa i jednoglasno ponio epitet igrača utakmice. Everton ( Jelavić zaigrao od 80. minute) nije imao nikakvih problema protiv Stokea, a uz Deulofeua mrežu gostiju pogađali su još Coleman, Oviedo i Lukaku.

Rezultatska kalvarija (poraz 3:0) Fulhama nastavila se i na gostovanju kod West Hama. Petim uzastopnim prvenstvenim porazom (Southampton, Man. United, Liverpool, Swansea i sada West Ham) momčad Martina Jola upala je u veliku krizu, ali i - zonu ispadanja. Uz sve to nadovezalo se i ispadanje iz Liga kupa (od Leicestera), pa navijači postaju vrlo nestrpljivi i sve glasnije traže odlazak iskusnog stratega. West Ham su do pobjede odveli Diame, te prezimenjaci Cole (Carlton i Joe). Carlton Cole je u posljednjih šest ligaških dvoboja protiv Fulhama postigao čak sedam pogodaka, dok nijednoj drugoj momčadi Premier lige nije zabio više od četiri gola.

Tony Pulis nedavno je zasjeo na klupu Crystal Palace, ali ni ova 'šok terapija' nije pomogla igračima da pobjegu sa začelja. Crystal Palace je jučer minimalno poražen (1:0) kod Norwicha, a jedini pogodak na utakmici djelo je Garyja Hoopera. No, Tony Pullis porazima je kretao i u svoje menadžerske avanture na klupama Bristola, Portsmoutha, Stokea (oba puta)...

Premierliga, 13. kolo:

Cardiff - Arsenal 0-3 (Ramsey 29, 90+1, Flamini 86)

West Ham - Fulham 3-0 (Diame 47, C. Cole 82, J. Cole 88)

Aston Villa - Sunderland 0-0

Everton - Stoke 4-0 (Deulofeu 45, Coleman 49, Oviedo 58, Lukaku 79)

Norwich - Crystal Palace 1-0 (Hooper 30)

Newcastle - West Bromwich 2-1 (Gouffran 36, Sissoko 57 / Brunt 53)

Redoslijed: 1. Arsenal 31, 2. Liverpool 24 (-1), 3. Chelsea 24 (-1), 4. Everton 24, 5. Newcastle 23, 6. Manchester City 22 (-1), 7. Southampton 22 (-1), 8. Manchester United 21 (-1), 9. Tottenham 20 (-1)..

Linker
22. rujan 2024 00:54