Chelsea's Florent Malouda, center no. 15, celebrates scoring against Wolverhampton Wanderers with teammates during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge, London, Saturday, Oct. 23, 2010. (AP Photo/Sang Tan) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE - CALL +44 (0)20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP
'TANKA' KLUPA

Abramovič kreće u kupovinu igrača

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. prosinac 2010. 14:30

Slaba forma njegove omiljene "igračke" u posljednje vrijeme, nogometnog kluba Chelsea, natjerala je ruskog tajkuna Romana Abramoviča da odriješi kasu i krene u kupnju pojačanja u siječanjskom prijelaznom roku.

Niz ozljeda usporio je aktualnog engleskog prvaka nakon sjajnog starta u sezonu, pa su tako londonski plavi u posljednjih osam natjecateljskih utakmica (u Premiershipu i Ligi prvaka) upisali tek dvije pobjede i čak četiri poraza . Menedžer Chelseaja Carlo Ancelotti tako praktički od početka sezone ne može računati na Franka Lamparda i Yossija Benayouna, a često su izvan pogona i Jose Bosingwa i Alex.

- Razgovarao sam s vlasnikom nakon utakmice s Marseilleom u srijedu (poraz Chelseaja 1-0) i tema je bila što možemo napraviti po pitanju pojačanja u siječnju. Ako ćemo morati pojačavati našu momčad u siječnju, to ćemo i učiniti. Vlasnik mi je to potvrdio. Ali zasad još nije vrijeme da razmišljam o tome. Trenutno moram misliti kako da s igračima koje imam odigramo protiv Tottenhama - rekao je Ancelotti.

Po engleskim medijima se najčešće spominje da će Chelsea pojačanja potražiti prvenstveno u obrambenim redovima, a kao dvije najizglednije nove akvizicije navode se David Luiz (Benfica) i Gary Cahill (Bolton).

Chelsea je trenutno treći na prvenstvenoj ljestvici s dva boda zaostatka za Arsenalom, a u nedjelju ga čeka teško gostovanje kod Tottenhama. Na posljednja dva gostovanja kod Spursa Chelsea je poražen, a zadnju prvenstvenu pobjedu s White Hart Lanea pamti iz 2005. godine (2-0)

Linker
25. travanj 2024 16:17