REUTERS/Ueslei Marcelino / REUTERS
SUIGRAČ VATRENIH

AGONIJA GLASOVITOG SVJETSKOG TALENTA Kupili ga za 30 milijuna eura, ali ne može ni blizu prvoj momčadi: 'Ponižavaju ga na različite načine...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 14. travanj 2017. 19:27

Gabriel Barbosa doveden je u milanski Inter prošlog ljeta kao jedan od najvećih brazilskih, ali i svjetskih talenata. Mnoštvo klubova se utrkivalo za reprezentativcem Brazila, a bivši prvak Italije i Europe ga je uspio ugrabiti za 30 milijuna eura odštete Santosu.

Međutim, 20-godišnjak (suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića) prolazi kroz pravu agoniju – nije startao niti jednom, zaigrao je u tek osam utakmica, a sada je i otvorio dušu zajedno sa svojim agentom. Aktualni klub mu daje tek 'mrvice', a sve se glasnije spominje transfer u neki drugi europski klub, pa čak i povratak u domovinu.

Prve naznake ljutnje i nezadovoljstva vidjele su se na utakmici protiv Sampdorije igranoj prošlog tjedna kada je Barbosa gnjevno reagirao na činjenicu da nije dobio niti minute i to prilikom treće zamjene trenera Intera Stefana Piolija.

- Mislim da svi igrači koji nisu igrali nisu sretni. Hoću li razgovarati s njim? Razgovaram sa svima – izjavio je Pioli poslije utakmice i koliko-toliko smirio tenzije.

Doduše, Pioli je ranije ove sezone najavljivao da će ovaj iznimni talent imati prilike pokazati što zna, ali se stvari jednostavno rečeno – ne mijenjaju. Prednost i dalje imaju Candreva, Icardi i ostali. Stoga, Brazilac je ovih dana poslao čudnu poruku na društvenim mrežama iz koje je dio medije iščitao kako želi napustiti klub.


Gabriel Barbosa 'Gabigol' Santos FC Skills... by mercatofootballclub

- Nekad je najbolje napraviti ono čega se najviše bojiš – napisao je Barbosa.

U cijelu se priču uključio i agent brazilskog nogometaša Wagner Ribeiro i to s vrlo ozbiljnim optužbama.

- Barbosa možda mora napredovati na taktičkom planu, ali u Interu ga ponižavaju na različite načine; psihološki, moralno i tjelesno - izjavio je danas Ribeiro.

S obzirom na svega osam nastupa i skromnih 80 minuta – ne bi ni trebalo čuditi ukoliko želi otići, ipak ima i status reprezentativca Brazila (četiri nastupa, dva gola), a interesa ne manjka. Alternativna rješenja bi tako mogli biti Milan, Marseille, Arsenal i Liverpool, kao i brazilski Corinthians. Rano je za nagađanja, ali sve je otvoreno, pa tako i povratak u rodni Brazil.

Mogućih rješenja ne nedostaje, ali ipak nikom nije jasno da se nije nametnuo u većoj mjeri i dobio veću minutažu te barem pokoji nastup više.

Linker
23. travanj 2024 15:29