PRVA JAČA PROVJERA

Ahmad srušio Bursaspor, Fulham gledao Vukušića, Tomasovu polomili zub!

U prvoj jačoj utakmici na pripremama u Austriji Hajduk je pobijedio treću momčad prošle godine u Turskoj, Bursaspor, sa 1-0.Jedini strijelac bio je Ahmad Sharbini
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2011. 21:55

Prvo poluvrijeme ravnopravno, u drugom bolja Bursa, ali na kraju pobjeda Hajduku. Bratska veza Anas - Ahmad donijela je Bijelima pogodak u 89. minuti. Pobjegao je Anas po lijevoj strani, ubacio za Ahmada koji je glavom sa osam metara sproveo loptu u mrežu. Gol za veliku radost 30-ak torcidaša i Hajdukov uspjeh za kraj priprema.

Nakon niza utakmica s niželigašima u BiH i Austriji, Hajduk je protiv Burse (trećeplasirani u Turskoj) pokazao kako će igrati sa ozbiljnijim suparnicima. Malo će pogodaka Bijeli davati, ali malo će ih i primati u taktički discipliniranoj igri gdje se stvaraju rijetke prigode s obje strane. Andrić je bio i ostao ključni igrač Bijelih koji je i u dvoboju s Bursom dao najveći doprinos. Lomio je akcije protivnika, davao sigurnost na sredini terena. James i Inoha solidni, Anas Sharbini kvalitetan, ali prečesto bljeskovima, dok većina ipak još traži formu.

U prvom dijelu bila su tek dva pokušaja. Tomasov je u 13. proigrao Vukušića koji je izašao sam pred Carsona, ali pucao je pored lijeve vratnice. Bursa je pred vrata Subašića stigla u 34. minuti, udarac Turgaya sa 20 metara fijuknuo je iznad grede. U 27. minuti ozljedio se Tomasov u ružnom, ali prije svega neopreznom sudaru s Ahmetom Arijem. Ostao je Tomasov bez jednog zuba te rasjekao usnu.

U drugom poluvremenu navalila je Bursa, prijetio je Sercan u dva navrata, a onda je Anas Sharbini udarcem sa 18 metara u 55. minuti zagrijao vratara Scotta Carsona, starog znanca Hrvata iz legendarne pobjede nad Englezima (3:2) s Wembleya 2007. godine. Protegnuo je Anas engleskog čuvara mreže, a pljesak s tribina zaradila su obojica. Deset minuta kasnije Bursa je umalo povela, s lijeve strane loptu je u petarac poslao Okan, a Sercan za koji centimetar zakasnio na ubačenu loptu.

- Naša strpljiva igra se isplatila. Protiv momčadi kao što je Bursa, ekipa koja je i ponešto bolja od nas, drukčije se nije moglo igrati. Zadovoljan sam radom, disicplinom i izvršavanjem taktičkih obveza, ali moramo još puno raditi u igri s loptom - kazao je Krasimir Balakov.

Fulham gledao Vukušića

I na malom stadionu zanimljivih se lica nađe, pa je tako u Volkermarktu dvoboj promatrao predstavnik Fulhama. Meta interesa je kao i kod mnogih klubova u recentnom razdoblju bio napadač Bijelih Ante Vukušić. Utakmicu su s tribina pratile i kamere triju turskih TV postaja, a stiglo je i 10 novinara tiskanih medija.

Hajduk – Bursaspor 1:0 (0:0)

Völkermarkt – Gradski stadion. Gledatelja stotinjak. Trening utakmica zatvorena za javnost. Sudac Helmut Trattnig (Klagenfurt, Austrija). Strijelac: 1:0 Ah. Sharbini (89)

Hajduk: Subašić – James, Vejić, Inoha (od 85. Maloča), Lima – Tomasov (od 30. Oremuš, od 85. Luštica), Andrić, K. Ljubičić (od 85. Brkljača), An. Sharbini – Vuković (od 75. Ah. Sharbini), Vukušić (od 75. Džoni).

Bursaspor: Carson – Tunay Acar, Stepanov, Ibrahim Öztürk, Mehmet Sak – N'Diaye, Ramazan Sal – Ahmet Ari (od 30. Volkan Şen), Turgay Bahadir, Badri Can – Sercan Yildirim. Još su igrali: Harun Tekin, Serdar Aziz, Insua, Ozan Ipek, Okan Deniz, Kirita.

Linker
03. svibanj 2024 20:57