Varazdin, 140410.Na nogometnom stadionu Varteks igra se prvenstvena utakmica T-Com Prve HNL izmedju NK Varteks i NK Dinamo.Na slici Igor Biscan, Dinamo.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX
BIŠĆAN O AMBICIJAMA

'Ako bismo u LP bili kanta za napucavanje, radije bih izabrao proljeće u Europa ligi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2011. 15:23

Kapetan Igor Bišćan marljivo i uporno trenira po svom programu, a svaki njegov pokret kontrolira kondicijski mag Zvonko Komes.

- Oporavak ide malo sporije, ali dobro. Bitno je da ide nabolje, nema nikakvih komplikacija, u sljedećih desetak dana pojačat ćemo opterećenja pa ćemo vidjeti kakva će biti reakcija - kazao je u uvodu Bišćan.

Može li se kalkulirati s datumom povratka u puni režim treninga s ostatkom momčadi?

- Ne znam. Sve ovisi o reakciji noge, možda bih se za dva tri-tjedna mogao podvrgnuti većim opterećenjima.

Što je ovoga trenutka najvažnije za ovu momčad? Činjenica da su stigla pojačanja, da nitko nije prodan ili dolazak trenera Krune Jurčića?

- Trener jest novi, ali je isto tako i stari jer je već vodio Dinamo. U klubu i oko kluba je duže vrijeme, tako da to i nije neka promjena. Uzeli smo nove igrače, najboljeg strijelca Lige, te ostale koji su garancija kvalitete. Nije se lako odmah uklopiti u Dinamo i odmah predstavljati pojačanja. Ukoliko ti dečki to uspiju, onda će Dinamo i kompletna momčad imati koristi.

Je li ove sezone Dinamo nakon dugog niza godina zaista najbliži Ligi prvaka?

- S obzirom da smo nositelji u play-offu doigravanja, evidentno je da imamo veliku šansu. Veću nego prijašnjih godina, barem što se tiče potencijalnih protivnika. Samo se bojim da to ne bude dodatni teret na našim leđima. Jer će i bez toga biti dosta teško. Svi mi čekamo da sve to konačno krene, da se to iščekivanje pretvori u dodatnu motivaciju, da počnemo pobjeđivati i krčiti put prema Ligi prvaka.

Pod pretpostavkom da se Dinamo plasira u Ligu prvaka, može li u natjecanju po skupinama biti adekvatan suparnik, ili će biti samo prolaznik, kako mi to volimo kazati, kanta na napucavanje?

- Vidjeli smo što se prošle sezone dogodilo Partizanu i Žilini. Ukoliko upadnemo u skupinu u kojoj su Englezi i Španjolci, tu ćemo biti, možda ne baš kanta za napucavanje, ali mogla bi nam se dogoditi sudbina Partizana. U skupini u kojoj bi bili bilo koji talijanski ili njemački klubovi, te neki iz zemalja poput Belgije ili Škotske, imali bismo što kazati, imali bismo objektivne šanse uhvatiti treće mjesto.

Da vam netko ponudi plasman u Ligu prvaka ili europsko proljeće kad se radi o Europskoj ligi, što biste izabrali?

- Izabrao bih Ligu prvaka! Međutim, ako bismo bili kanta za napucavanje, ostao bi gorak okus. I u tom slučaju bih radije izabrao proljeće u Europskoj ligi.

Ima li Dinamo danas u svojoj momčadi zvijezde na europskoj razini? Kao što su to svojevremeno bili Eduardo, Modrić, Ćorluka...?

- Dinamo danas nema takvih zvijezda! Ponajprije zato što nema zvijezda u reprezentaciji. Da bi bio priznat na europskoj i svjetskoj razini, moraš igrati bitnu ulogu u reprezentaciji koja ima status poput Hrvatske, koja je među deset na svijetu i igra velike utakmice. Dinamo takve igrače trenutačno nema - kazao je Bišćan.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
01. srpanj 2024 05:47