Tom Dubravec/ CROPIX
'NIJE POSTUPIO PAMETNO'

'AKO JE MOGAO JEDAN PROSINEČKI UĆI U 92. MINUTI U FRANCUSKOJ, ONDA JE MORAO I ON' Evo što o slučaju Kalinić kažu bivši igrači i treneri

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. lipanj 2018. 11:56

Miroslav Ćiro Blažević, najuspješniji hrvatski izbornik, ostao je začuđen pa se može kazati i zaprepašten na vijest o isključenju Nikole Kalinića iz reprezentacije Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

- Čim sam čuo tu ružnu vijest odmah sam a priori unaprijed dao pravo izborniku. A pogotovo kad sam saznao razloge. Jednostavno, Kalinić nije postupio pametno, pa u krajnjoj liniji ni korektno, stavio je izbornika pred zid i svaka druga odluka bila bi opaka, nanijela bi zla - rekao je Blažević.

Prisjetio se kako je i on udaljio iz reprezentacije s priprema Igora Cvitanovića, kao i Ivicu Mornara. Poseban slučaj bio je Cvitanović:

- Tražio sam od nekoliko igrača da urade još par krugova, da istrče neke dionice, a Cvita je odbio, kao on to neće, ne može, ne želi. Podviknuo sam da bi vidio kako je vrag odnio šalu, tada su ga Prosinečki i Vlaović, koji su također trebali trčati runde zagrlili, govorili mu da ne prkosi, da se mora podčiniti… Oni su otrčali, a Cvitanović je otišao. E tu nema popusta.

Blažević je rekao da se igrač može osjetiti pogođenim, da mu može biti "ne znam koliko krivo", ali zbog homogenosti momčadi "mora progutati sve pa i to da se osjeti podcijenjen". Ćiro tvrdi da taj eksces Kalinića neće narušiti ambijent naše reprezentacije, dapače, da će pojačati zajedništvo.

Igor Štimac:

- Kalinić se ne može, ne smije tako ponašati. Izbornik je potpuno opravdano postupio kad ga je eliminirao. Kad je mogao, na primjer, jedan Prosinečki, dakle jedan od najboljih igrača svih vremena Hrvatske, prihvatiti da uđe u igru u 92. minuti u Francuskoj, onda je to morao i Kalinić. Što se događalo u Liverpoolu, to su morali razjasniti, evidentno je da je izostala komunikacija, ali onaj koji je zgriješio svakako je Kalinić.

Rovinj, 310518.
Priprema Hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju na stadionu Valbruna. Reprezentaciji danas poslijepodne prikljucili su se i Dejan Lovren i Mateo Kovacic.
Na fotografiji: Nikola Kalinic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Zlatko Vujović:

- Nema dileme, svaka čast izborniku Daliću na odlučnosti. To su slučajevi kad ne može biti kompromisa. Pa važnija je reprezentacija od interesa jednog igrača. Žao mi je, jer je Kalinić pravi igrač, ali je grdo pogriješio.

Samir Toplak:

"Vjerujem da je Dalić donio ispravan potez. Ipak je on unutra te najbolje zna što se dogodilo."

Davor Vugrinec:

"Ne znam točno detalje, ali ako je informacija točna, onda je to logičan potez."

Tomo Šokota:

"Izbornik najbolje zna što radi. Atmosfera u reprezentaciji je dobra te Kalinić to nije trebao napraviti. Ako nije bilo drugog načina da se problem riješi, onda je to ispravan potez."

Dražen Besek:

"Ne znam točno detalje, ali mislim da je to logičan potez."

Njemačka osvaja SP!

Njemačka je kiksala na utakmici protiv Meksika, ali i dalje je jedan od najvećih favorita za osvajanje SP-a. Germania Sport ima tečaj 9,00 na njemačko zlato. OVDJE se kladite na tu opciju.

Linker
05. svibanj 2024 04:54