Foto: Damir Krajac / CROPIX
USPOREDIV SLUČAJ

AKO JE NAJSKUPLJI SVIH VREMENA TEŠKO KAŽNJEN ZBOG ISPADA NA INSTAGRAMU, ŠTO SPREMAJU NENADU BJELICI? Evo što je dovoljno za čak tri utakmice kazne

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. studeni 2019. 09:38

U članku 15 Disciplinskog pravilnika UEFA-a pod nazivom “Nesportsko ponašanje igrača i službenih osoba”, postoji osam točki za dodjeljivanje suspenzija. U točki B piše “suspenzija na dvije utakmice ili na određeni vremenski period zbog korištenja uvredljivog jezika prema službenoj osobi na utakmici”.

U točki D pak piše “suspenzija na tri utakmice ili na određeni vremenski period zbog vrijeđanja bilo koje službene osobe na utakmici”. Kad je Nenad Bjelica nakon dvoboja sa Šahtarom ispalio izjave poput “VAR je cirkus” ili “VAR je sranje”, jasno je da nije mislio na Nijemca Christiana Dingerta, koji je obavljao tu dužnost u Maksimiru, već na cjelokupni sustav, no pitanje je kako će UEFA shvatiti njegove riječi. U travnju ove godine UEFA je po točki D članka 15 “zbog vrijeđanja službenih osoba” napadača PSG-a Neymara kaznila s tri utakmice neigranja.

“Ovo je sramota, oni su postavili četvoricu ljudi koji ne znaju ništa o nogometu da budu zaduženi za gledanje snimki za VAR. Nema penala! Kako može biti ruka kad je lopta udarila njegova leđa?! Idite i jeb... se!”

Tako je glasio Neymarov tekst na Instagramu nakon što je njegova momčad u kontroverznom dvoboju s Manchester Unitedom ispala u osmini finala Lige prvaka prošle sezone. UEFA je pokrenula istragu i kaznila Neymaru, a kasnije, u lipnju, Komisija za žalbe potvrdila je odluku od tri utakmice kazne.

U rujnu je Sud za sportsku arbitražu u Lausanni ipak odlučio drugačije i prepravio odluku na dvije utakmice kazne.

Linker
04. svibanj 2024 06:02