DAVOR ŠUKER ZA SN

'Ako Vlatko izgubi, odlazim iz HR nogometa, bilo bi loše da pobijedi druga strana'

'Evo, valjda će se ovakvom izjavom odstraniti sve te priče o tome da sam došao jer sam kupljen, jer sam ovakav ili onakav... Došao sam jer vjerujem u ovu ekipu'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2010. 10:24

Možda bi bilo najbolje da u utrci za predsjednika izvise i Marković i Štimac, rezonirali su neki koji i nisu tako neupućeni u našu nogometnu zbilju. I nekoliko dana kasnije ukazao se - Davor Šuker. Isprva vrlo diskretno, u potpunoj tišini, ali očito s razrađenim planom.

Krenuo je u rodnom Osijeku, još jednom dobio “zeleno” od trojke Vučemilović - Širić - Djedović, nastavio je u Rusanovoj kod Markovića i Srebrića, a sve definirao u Maksimiru, s blagoslovom Zdravka Mamića. Tek nakon toga uslijedio je javni nastup i jasna poruka: “Dajem punu podršku Markoviću, a predsjednik HNS-a želim biti od 2012. godine!”

Mamić vam je, dakle, obećao to mjesto predsjednika Saveza od 2012. godine. Vjerujete li da će doista biti tako i da Mamić ima dovoljnu moć da to kontrolira i održi obećanje?

- Nije tajna da želim biti predsjednik Saveza i nije tajna da imamo određeni dogovor. Nisam, međutim, čovjek koji nešto ultimativno traži. Ako ne budem za dvije godine, bit ću za četiri, ili za dvadeset godina. Bit ću kad dođe vrijeme, kada to zaslužim radom i znanjem. Zašto bih u konačnici ja trebao odmah biti predsjednik? Samo zato što sam Davor Šuker koji je znao zabiti golove na travnjaku? To ne ide tako ili barem ne bi smjelo ići tako. Nije to napravio ni Platini, ne rade to ni Real ni Barca. Postoje stepenice koje se moraju proći u životu.

Nije li još prije više od godine dana krenula ideja iz Osijeka s kojom ste odmah trebali postati predsjednik. Gdje je tu zapelo?

- Nigdje, jer i tada je bio razgovor da najprije uđem u Savez pa da se tek potom kandidiram. Sada samo želim dati punu podršku Vlatku Markoviću. Bio mi je trener, poslije i predsjednik, dugo se znamo i dobro znam što on i koliko može. Jako mi smeta to što se kod nas godine ne cijene, nego se s njima čovjeka omalovažava. Stalno sam vani i znam da je tamo konobar sa 30 godina staža na velikoj cijeni, tamo se on diči godinama i znanjem. Kod nas je to samo netko koga što prije treba poslati na burzu, a to nije normalno.

Sve je očitije kako je Mamić stvarni predsjednik HNS-a i da je Marković samo lutka na njegovu koncu?

- Ne slažem se nimalo s tom tezom. Vlatko je cijeli život bio čovjek koji je radio po svom. Znamo da je situiran, neovisan, prepun iskustva, da uživa ugled u nogometnom svijetu. Druga je stvar to što Mamić uživa određeni status kod Markovića, jer se u puno vizija slažu.

Što ako Marković ne pobijedi na izborima u petak?

- Ako Vlatko izgubi, više nikada neću raditi u hrvatskom nogometu. Evo, valjda će se ovakvom izjavom odstraniti sve te priče o tome da sam došao jer sam kupljen, jer sam ovakav ili onakav, a to u Hrvatskoj uvijek nekome moraš objašnjavati. Došao sam jer vjerujem u ovu ekipu i nikako ne mogu zamisliti da tako ne bude. Mislim da bi bilo jako loše za nogomet da pobijedi druga strana.

Linker
28. rujan 2024 07:19