CROPIX
GOST KOMENTATOR

ANALIZA VELIKOG DERBIJA Livaković je spasio zbunjeni Dinamo, a Rijeka je i dalje favorit za osvajanje prvenstva! Sudac je bio - odličan

Dinamo je loše ušao u utakmicu, čak bih rekao i da nije na pravi način pripremio utakmicu. Naime, znali su da će Rijeka ući u svoj prepoznatljiv presing i sve tri prilike koje je Rijeka imala došle su baš i iz tog presinga i nakon ukradene lopte. PIŠE: ELVIS SCORIA
Piše: Elvis ScoriaObjavljeno: 09. travanj 2017. 12:49

Čak i dvije vezane greške, kod one situacije kad je Pavičić izgubio loptu te trenutak kad je Pivarić trebao otkloniti opasnost, a on je vanjskim dijelom kopačke htio primiti loptu.

 

Modra adaptacija

Isto tako Dinamo se nije najbolje adaptirao na brzi teren, moguće da je i izbor kopački bio loš jer 4-5 igrača je učestalo padalo po terenu. Rijeka je igrala onako kako igra cijelu sezonu, brzi nogomet, okomit, držala je visoki ritam, da je iskoristila te tri prilike, priči bi bio kraj. S druge strane, Dinamo je bio, dojam je, zbunjen, nije uspio iznijeti loptu, zabranjeno je dati igraču na dvadeset metara od sebe, ako ima igrača na sebi. Treba spomenuti Livakovića koji je bio na vrhunskoj razini i spasio je Dinamo od ranog rezultatskog deficita.

 

Bilo je očigledno da Rijeka neće moći nastaviti u tom tempu, znalo im se to već događati, rekao bih ispraznile su im se malo baterije. Drugo poluvrijeme bilo je izjednačeno, a onda se dogodila ta greška Dinama, kad Matel nije suzio i pustio je Andrijaševića samog, a kad se već to dogodilo, onda ga je mogao i Antolić pokriti. Rijeka je nakon pogotka počela malo kalkulirati, orijentirala se, rekao bih, na obrambene zadatke. Takve je i zamjene napravila, htjela je zatvoriti utakmicu.

 

Franko i Sammir

Onda je stigao taj pogodak, Vešović je bio blizu Soudanija, možda ga je mogao malo gurnuti, ali tako nešto se ne brani. Osobno sam mislio da će Dinamo prije zamijeniti vezne igrače, odnosno Pavičića i Antolića, koji nisu odgovorili na presing Riječana kako se očekivalo. Moro i Gojak unijeli su živost i okomitost. Sve u svemu, derbi je bio jako dobar, tempo visok, sudac također dobar, pustio je agresivnu igru tijekom cijele utakmice što je rezultiralo bržim nogometom.

Treba kazati da je kod Rijeke Andrijašević bio najbolji, dok kod gostiju uvjerljivo Sammir, koji je dobro izlazio iz presinga, vidi se da je znalac.

Za kraj treba konstatirati da je Rijeka bila na par minuta do osvajanja prvenstva, ali ipak i dalje ostaje zbog svog načina igre favorit za osvajanje. Dinamo se sigurno ne bi vratio s -7, ali ovo mijenja stvari na psihološkoj bazi i Dinamo će sigurno tražiti svoju šansu za naslov. Isto tako, Dinamo si ne može dopustiti luksuz kiksa jer onda bi prvenstvo vjerojatno bilo riješeno. Uglavnom čeka nas zanimljivo prvenstvo do posljednjeg kola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 

Linker
25. siječanj 2021 01:10