Reuters / Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
EUROPSKA LIGA

ANDERLECHT ZAUSTAVIO MAN. UNITED U SAMOJ ZAVRŠNICI Ajax srušio Schalke u Amsterdamu, golijada Celte i Genka, Lyon u dvije minute srušio Bešiktaš

Piše: HinaObjavljeno: 14. travanj 2017. 01:24

Nogometaši Ajaxa i Celte Vigo ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Europske Lige, dok su Anderlecht i Manchester United odigrali 1-1.

Ajax je u Amsterdamu slavio protiv Schalkea 2-0, dok je Celta u Vigu bila bolja od Racing Genka 3-2.

"Crveni vragovi" su bili bliži pobjedi u Bruxellesu, međutim Anderlecht je igrao hrabro i uspio je izboriti remi u završnici susreta.

Gosti su poveli u 37. minuti golom Henrika Mhitarjana. Odlično je pucao Marcus Rashford, Ruben je obranio, a Armenac pospremio odbijanac u gol. Radost domaćim navijačima donio je Leander Dendoncker u 86. minuti.

Anderlecht je bio pobjednik Kupa Uefa 1983. godine, a od tada nije prošao dalje od četvrtfinala, dok ManU lovi jedini europski naslov koji mu još nedostaje.

Ajax je odigrao odlično protiv Schalkea pobijedivši 2-0. Samo zahvaljujući raspoloženom gostujućem vrataru Ralfu Fahrmannu Ajax nije i uvjerljivije slavio.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Davyja Klaassena iz jedanaesterca kojeg je izborio Amin Younes. Isti je igrač zabio za 2-0 nakon sjajne asistencije Justina Kluiverta, sina bivše legende 'kopljanika', Barcelone, Milana i nizozemske reprezentacije Patricka Kluiverta.

Ajax je jedan od četiri kluba koji je osvojio sva tri europska trofeja (Kup/Ligu prvaka, Kup Uefa/Europska liga, Kup pobjednika kupova), međutim europski trofej čeka od 1995. godine, a na plasman u polufinale od 1997. godine.

U najefikasnijem susretu večeri Celta je u Vigu pobijedila Racing Genk 3-2.

Gosti su poveli u 10. minuti golom Jeana-Paula Boetiusa, no domaćin je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Pionea Sista (15), Iaga Aspasa (18) i Johna Guidettija (38). U 67. minuti Thomas Buffel je smanjio na 2-3.

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Lyon je pobijedio Bešiktaš 2-1 postigavši dva gola u posljednjih sedam minuta utakmice.

Utakmica je zbog navijačkih izgreda kasnila više od pola sata, a nereda je bilo i prije utakmice na ulicama Lyona.

Do odgode je došlo zbog invazije navijača Lyona na teren. Međutim, izgrede su započeli navijači Bešiktaša koji su s gornje tribine bacali petarde i topovske udare po francuskim navijačima koji su spas potražili na travnjaku. Došlo je i do šakačkog obračuna suprostavljenih navijačkih skupina.

Nakon desetak minuta navijači su se vratili na tribine, a početak susreta kasnio je više od pola sata.

Kako bi smirio situaciju među navijače se spustio i predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

'Vruće' je bilo i na ulicama Lyona gdje su turski huligani radili probleme cijeli dan. Tukli su se i s policijom, a napadali su i domaće navijače.

Na terenu je srećom, bilo mirnije. Bešiktaš je vodio veći dio utakmice, no Lyon je u završnici uspio okrenuti rezultata s dva gola.

Bešiktaš je poveo u 15. minuti golom Ryana Babela nakon brzo izvedenog slobodnog udarca. Talisca je sjajno izveo slobodnjak uposlivši Babela koji je lijepim udarcem svladao Anthonyja Lopeza. Samo četiri minute kasnije Lyon je mogao izjednačiti, no Fekir je uzdramo vratnicu.

Vratnicu je pogodio i Alexandre Lacazette u 71. minuti, te Corentin Tolisso u 78. minuti. Lyon je ipak uspio izjednačiti u 83. minuti, a pogodak je postigao upravo Tolisso. Dvije minute kasnije domaćin je i drugi put zatresao mrežu turskog sastava i to nakon poklona vratara Fabrija.

Atiba Hutchinson je vratio loptu svom vrataru koji se neoprezno poigravao s loptom što je iskoristio Jeremy Morel, 'ukrao' mu loptu i zabio u praznu mrežu za pobjedu Lyona.

Linker
18. svibanj 2024 08:30