FINANCIJE NA POLJUDU

Andrić: Plaća malo kasni ali stanje nije alarmantno, ništa drukčije nego prije

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. rujan 2011. 15:53

SPLIT - O kašnjenju plaća govorili su i Hajdukovi prvotimci, kapetan momčadi Srđan Andrić i Ljubo Miličević. Hajdukovci drže da financijska situacija na Poljudu nije alarmantna. Čeka se uplata osobnih dohodaka za srpanj.

- Plaća malo kasni ali stanje nije alarmantno, ništa drukčije nego prije. Često se zna dogoditi da plaća zakasni, ali poslije se to nadoknadi, tako mi možemo biti sretni za razliku od drugih klubova. Plaća bi trebala doći danas rekao je Andrić.

Milićević također ne vidi ništa sporno u kašnjenju plaća posebno u svjetlu činjenice da je kriza zahvatila cijeli svijet.

- I u Australiji se znalo događati da kasne sa isplatom plaća, tako da to nije ništa strašno komentirao je Miličević.

Plaće kasne, čeka se uplata za srpanj, koja bi trebala ići sa zadnjim danom rujna. Situacija nije alarmantna, na Poljudu nema štrajkova jer Hajdukovi prvotimci još uvijek primaju puno više od hrvatskog prosjeka, a njihova su primanja od nekoliko desetaka do 200.000 kuna mjesečno. I s tim se može izgurati mjesec. U puno nepovoljnijoj je situaciji radna zajednica jer zaposlenici Hajduka imaju puno manja primanja od nogometaša.

- Poslovanje Hajduka ide prema planu, kažu na Poljudu, demantirajući spekulacije da klub “nema za papar” i da će biti prinuđeni podizati kredite za servisiranje tekućih obveza.

No, u situaciji kada na vidiku nema novih prihoda, Hajduk će biti prisiljen na zimu prodavati neke od svojih najboljih nogometaša. U izlogu su tako Ante Vukušić i Anas Sharbini. Vukušić je procijenjen na 4,5 milijuna eura, a mlađi Sharbini vrijedi 3,5 milijuna eura. S jednim ili dva takva transfera Hajduk bi se mogao pokriti do sljedećeg ljeta, ali to nije dugoročno rješenje.

Linker
24. rujan 2024 00:19