AP
BIO LJUT NA NOVINARE

Andrić: Rijeka nam je važnija od AEK-a, ali nemojte misliti da u Atenu idemo izgubiti

Sve osim poraza u Ateni je zadovoljavajući rezultat. Ali, u Rijeci je za nas vrlo bitna utakmica, jer gostovanje na Kantridi spada u red najtežih za Hajduk, kaže kapetan Hajduka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2010. 19:20

Srđan Andrić je devet mjeseci koristio “silenzio”, nije govorio za medije. Svoju je šutnju objasnio potrebom za odmorm, ali i ljutnjom na pojedine medijske napise još iz siječnja ove godine, u vrijeme kada se u Hajduku začela priča o smanjenju ugovora najskupljim igračima.

- Potrajala bi presica kad bih počeo nabrajati razloge. Trebao mi je odmor od medija, a moram reći da sam bio i ljut na novinske tekstove. U međuvremenu sam se odmorio - kazao je Andrić.

Kapetan Bijelih “odmor od medija” prekinuo je u pravom trenutku. Dva dana nakon derbija s Dinamom i neposredno uoči dvaju važnih gostovanja Hajduka. Dinamu je Andrić posvetio nekoliko rečenica, a prvo i temeljno pitanje je bilo što se događa s Bijelima u prvim poluvremenima velikih utakmica. Zbog čega su i s Modrima započeli igrati tek kada su primili pogodak?

- Ne znam razlog, ali je jasno da je loše prvo poluvrijeme bio najveći razlog našeg neuspjeha. Loše smo odigrali tih 45 minuta, i premda smo u drugom poluvremenu bili bolji suparnik, može se reći da Dinamo ima više razloga žaliti za pobjedom. Ne smijemo bježati od istine, premda je neodlučeno u konačnici najrealnije, Dinamo je ukupno bio bolja momčad u derbiju.

Iskren je Andrić, nikome ne želi “zamazati oči”, jer evidentno je da je Hajduk odigrao derbi ispod očekivanja. Je li preduga karaneta, kako je to naveo trener Poklepović, zaista razlog “umrtvljenog” Hajduka u prvom dijelu prošlosubotnje utakmice?

- Kada bih ja znao razlog, odmah bih ga bez ustručavanja kazao. Ali, ne znam. Jednostavno, nismo u utakmicu ušli kako smo trebali. Nismo bili pravi. Bez ikakvih opravdanja to se odnosi na cijelokupni početni sastav.

Toliko o derbiju koji je Hajduku pružio upozorenje za blisku budućnost, ponudivši naznaku problema koji se mogu javaljati i u idućim utakmicama. Jer, pred Bijelima su dva izuzetno važna gostovanja. U četvrtak je AEK u Ateni, a zatim u nedjelju Rijeka na Kantridi. Koji je dvoboj važniji za Hajduk?

- Definitivno Rijeka. U Ateni igramo utakmicu skupine Europske lige u kojoj nemamo imperativ rezultata. Nemojte zato pomisliti da idemo izgubiti. Naprotiv, sve osim poraza je zadovoljavajući rezultat. Ali, u Rijeci je za nas vrlo bitna utakmica, jer gostovanje na Kantridi spada u red najtežih za Hajduk. Uvijek nas Riječani dočekuju maksimalno motivirani. Nema većeg “napaljenja” na Hajduk nego na Kantridi, i zato je meni utakmica s Rijekom jedna od najdražih u HNL-u. Istinski izazov i potvrda kvalitete, to nam pruža Kantrida.

O Rijeci će ipak više govora biti nakon Atene, jer u četvrtak Hajduk s AEK-om pokazuju koliko su zreli za nastavak “europske bajke” započete ovoga ljeta u dvobojima s Rumunjima. Andrić je tri godine proveo u Panathinaikosu, dobro zna kakva je atmosfera u Grčkoj i što Bijele čeka pod Akropolom.

- Ne trebamo se bojati nekog “paklenog ozračja”, jer ne vjerujem da će na Olimpijskom stadionu biti više od 20.000 gledatelja, što nije ni pola kapaciteta stadiona. Međutim, AEK je prava domaćinska momčad i svima je jasno da su favoriti u dvoboju kojim se otvara Europska liga.

Može li Hajduk kroz skupinu EL proći u nastavak natjecanja?

- Teško pitanje. Zenit je broj jedan u našoj skupini, a ostala tri kluba borit će se za drugo mjesto. Učinit ćemo sve da prođemo dalje, ali neće biti tragedija ako Europu zaključimo sredinom prosinca.

Linker
29. rujan 2024 17:34