Drago Sopta/CROPIX
OPTIMIMIZAM U MAKSIMIRU

Ante Čačić o operaciji 'Porto': 'Samo drski i arogantni možemo do boda na Dragau!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 19. studeni 2012. 15:32

Iza Ante Čačića je težak period. Još tamo od Zadra mu se svako malo tražio nasljednik na klupi Dinama, ali unatoč silnim napadima i odbrojavanjima kao bokasču u 'konck downu', Ante Čačić još uvijek je na nogama. U utorak ujutro izdati će zapovjed za pokret prema Dragau gdje ga čeka favorit skupine...

- Putujemo tamo s nadom da budemo što bolji i učinkovitiji. Želimo ostaviti nešto više od dobrog dojma – pretočio je Čačić u riječi odrednicu Modre ekspedicije koja će u Portugal putuje s jasnim ciljem - izbrisati barem jednu nulu u rubrikama bodovi i golovi.

- Ne zamaram se time hoćemo li zabiti na Dragau. U svakoj utakmici skupine bili smo sve bolji i ako u srijedu budemo lišeni 'dječjih bolesti' onda tu vidim našu priliku – tvrdi trener Dinama koji je na pragu pronalaska formule kako se suprostaviti lideru skupine.

- Zahtjevam apsolutnu koncentraciju svojih igrača i kompaktnost kada nemamo loptu i arogantni i drski pristup kada dođemo u posjed. Samo tako se možemo vratiti u Zagreb živi i zdravi. I s dobrim raspoloženjem... – podvukao je Čačić.

U avionu za Porto neće biti mjesta tek za Antu Rukavinu koji je već nekoliko dana vlasnik temperature. Svi ostali su se oporavili i spremno čekaju put. Doduše, neki tvrde da su nakon četiri posrtaja sa samopouzdanjem na rezervi, ali Čačić je to rezolutno odbio.

- Nisam primjetio da moji igrači nemaju vjere u sebe i svoje mogućnosti. Svjesni su da se za igranje na ovoj razini moraš adaptirati. Ako to ne napraviš – imaš hendikep – tvrdi on.

Nit vodilja za Modre svakako je prva utakmica u kojoj su se i više nego solidno oduprijeli favoriziranom gostu na Maksimiru. Kod 1-0 Carrasco je imao zicer, a drugi gol pao je u sudačkoj nadoknadi.

- Porto je i tada pokazao da je bolji i kvalitetniji, ali imamo dokaz da mu se može parirati – s dozom optimizma je završio trener Dinama.

Linker
25. rujan 2024 07:22