Nenad Dugi/Cropix
PRVA HNL

Ante Rukavina i Mateo Kovačić zabili za pobjedu Dinama protiv Intera

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. srpanj 2011. 19:16

Nova je sezona, donekle nov Maksimir ali navike su ostale stare. Početku Dinamova puta prema obrani naslova uživo je nazočilo tek dvije tisuće duša. A i oni su se razišli kada je kiša okupala stadion u drugome djelu. Nema ulaznica za kunu, nema ni navijača. Iako, ova je predstava Dinama vrijedila upravo kunu.

Kruno Jurčić odmorio je u utakmici s Interom nekolicinu igrača na čijim je leđima iznesen teret - Neftči. Nije bilo Ibaneza, Leke, Sammira i Krstanovića. Priliku od prve minute dobili su Tomečak, Calello, Rukavina i Kovačić. Možda je ta rošada donijela slabiju predstavu 'modrih' vedeta.

- Malo sam tužan zbog izvedbe, ali to ćemo iskoristiti - bio je iskren Jurčić nakon utakmice u kojoj su njegovi igrači ipak stigli do pobjede zaslugama Kovačića i Rukavine.

- Drago mi je što se krug kandidata za prvih 11 širi - kazao je trener Dinama koji se osvrnuo se i na slabu duel igru.

- Inter nas je razbio u tom segmentu. Dobili su svaki duel - rezime je Jurčića. No, ni to nije pomoglo izabranicima najpoznatijeg brka HNL-a da prirede iznenađenje. Unatoč dobrom dojmu, nogometaši Ilije Lončarevića pognutih su glava napustili Maksimir. Krivci su Kovačić koji je nakon munjevite kontre iskoristio 'rolicu' za 1-0, te upravo Rukavina koji je u finišu utakmice pogodio malu mrežicu Santinija.

- Zadovoljan sam golom i asistencijom. Utakmica je bila teška, i treba je što prije zaboraviti i okrenuti se HJK-u i prolasku prema Ligi prvaka - kazao je Rukavina, a njegov mladi suigrač Mateo Kovačić zabio je svoj prvi seniorski gol na Maksimiru i posvetio ga fizioterapeutima

- Brinu se o nama i zaslužili su tu posvetu - iznenadio nas je Kovačić. Ajde da se konačno netko sjetio i ljudi iz sjene...

Dinamo - Inter 2-0



Poluvrijeme: 1-0. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) 6; pomoćnici: Barišić (Osijek), Fejer (Bjelovar).

Strijelci: 1-0 Kovačić (26, Rukavina), 2-0 Rukavina (88, Sammir)

Žuti kartoni: Calello (Dinamo); Babić, Ščrbec (Inter)

Igrač utakmice: Ante RUKAVINA.

Stadion: Maksimir. Gledatelja 2.000

Dinamo: Kelava 6 - Tomečak 6, Tonel 6,5, Vida 6, Vrsaljko 6 - Calello 5,5 - Badelj 7, Kovačić 6,5 (od 90. Šitum -), Alispahić 5 (od 74. Sammir 6,5) - Rukavina 7, Beqiraj 6 (od 65. Sylvestr 5).

Inter: Santini 6 - Jančetić 6 (od 90. Gančev -), Batur 6, Gulić 6, Balić 6 - Todorčev 6, Šarić 6 - Babić 6 (od 77. Ćosić -), Ščrbec 5,5, Oršić 5 (od 46. Budimir 6) - Abilaliaj 5,5.

KRAJ

89. minuta - GOOOL! Ante Rukavina je zabio pogodak. Sammir je ostavio loptu za Antu koji sa 16-17 metara pogađa mrežu Santinija

74. minuta - Alispahić je izašao, ušao je Sammir

72. minuta - Rukavina je bio glavni akter dviju prilika za Dinamo. Prvo je glavom neprecizno pucao, a nekoliko trenutaka nakon toga uposlio je Sylvestra koji je pucao u okvri vrata.

62. minuta - Sylvestr je ušao umijesto Beqiraja

55. minuta - Dinamo se uspješno obranio nakon malog pritiska Intera

48. minuta - Abilaliaj je zakasnio na ubačenu loptu Budimira

U momčadi Intera Budimir je zamijenio Oršića

Drugo poluvrijeme je počelo

42. minuta - Badelj je uposlio Tomečaka čiji je udarac prošao pokraj vratnice

30. minuta - Interova obrana blokirala je pokušaj Kovačića

26. minuta - GOOOL! Nakon dobro odigrane kontre Rukavina je dao povratnu loptu za Kovačića koji s 10 metara pogađa mrežu Santinija

22. minuta - Vrsaljko je pucao glavom pokraj gola

13. minuta - Pucao je Beqiraj snažno, no lopta je prošla pokraj gola

Utakmica je počela.

Zagreb - Stadion u Maksimiru. Sudac Ante Vučemilović (Osijek)

DINAMO: Kelava - Tomečak, Tonel, Vida, Vrsaljko - Badelj, Calello, Alispahić, Kovačić - Beqiraj, Rukavina

Trener: Krunoslav Jurčić

INTER: Santini – Balić, Batur, Oršić, Todorčev - Babić, Šarić, Jančetić, Šćrbec - Gulić, Abilaliaj

Trener: Ilija Lončarević

Linker
22. rujan 2024 20:32