Alessandro Sabattini/Getty Images
MINUTAŽA NA KAPALJKU

ANTI REBIĆU BILO BI NAJBOLJE DA NAPUSTI MILAN Hrvat na marginama: Evo zašto bi mu najbolje bilo da ekspresno ode iz redova posrnulog giganta

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. prosinac 2019. 13:53

U sedam nastupa skupio je samo 177 minuta. U prosjeku je to 25 minuta po utakmici. Premala minutaža za igrača koji je nominalno vrijedan 30 milijuna eura ili je u tretmanu standardnog napadača doprvaka svijeta.

Ante Rebić (26) sasvim je sigurno u lošem tretmanu u AC Milanu. Kada se 2. rujna priključio negdašnjem trofejnom kolosu, a sada samo imenu trofejne tradicije, Rebić je vjerojatno mislio kako je napravio važan iskorak u karijeri. Već tada je bilo analitičara koji su njegovu “trampu” sa Silvom, koji je iz Milana otišao na dvogodišnju posudbu u Eintracht, okarakterizirali nelogičnim poslom iz jednostavnog razloga što je Rebić već bio igrač u Serie A, i to u dva kluba, Fiorentini i Veroni, te se u oba slučaja nije najbolje snašao.

Odlazak u njemačku Bundesligu, odnosno kod Nike Kovača u Eintracht iz Frankfurta, revitaliziralo je njegovu posrnulu inozemnu karijeru. Njegova impresivna fizička moć, te brzina pokazali su se velikim dobitkom za Kovača i Eintracht, dijelom i zato što se u Bundesligi igra drugačiji, otvoreniji nogomet, s puno više prostora. Sve ono čega nema u Italiji.

Hrvatski reprezentativac je imao dodatni peh da je po dolasku u Milan uletio u gubitničku eru Marca Giampaola, trenera koji se brzo pokazao velikom zabludom klupskog vodstva na San Siru.

Jednom u prvih 11

Naslijedio ga je Stefano Pioli kojem, očito je sada, igrač Rebićeva profila nije ‘sjeo’. Zato se i dogodilo da je u 9 utakmica pod tim trenerom hrvatski reprezentativac dobio tek 4 prilike, ukupno 114 minuta igre, i to do prije mjesec dana. Samo jednu utakmicu Rebić je počeo u prvih 11, i to protiv Napolija, ali je imao peh da se ozlijedio i morao izići iz igre. U posljednje tri ligaške utakmice nije dobio niti minute.

S obzirom da Zlatan Ibrahimović stiže u Milan, a da nedovoljno prostora ima i 30-ak milijuna eura plaćeni Leao, odnosno da Milan još ne zna što činiti sa 35 milijuna eura plaćenim Piatekom, Rebićeve perspektive u Milanu su jako loše. Ukoliko želi igrati u kontinuitetu, da bi ostao u užim izborima izbornika Zlatka Dalića, njemu se najviše isplati da u siječnju promijeni sredinu...

Linker
03. svibanj 2024 22:41