Srđan Vrančić / CROPIX
DINAMO - ROSTOV 1-1

Antolićeva majstorija nedovoljna za pobjedu, Sigali naslabija karika

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. srpanj 2014. 22:18

Nakon poraza od Petrolula, remi s osvajačem Ruskog kupa, Rostovom (1:1). Modri su izgledali bolje, zabili sjajan gol, imali i dva velika zicera, međutim, na pobjedu će morati čekati barem do subote i susreta s Maccabijem iz Tel Aviva.

Prekrasan potez najboljeg Dinamova igrača Domagoja Antolića razbudio je malobrojno gledateljstvo. Inače, Dinamove utakmice u Sloveniji zatvorenog su tipa, zbog problema s navijačima koji Modre prate svake godine, ali na tribinama se ipak skupilo nekoliko desetaka ljudi. Dinamova delegacija, igrači koji nisu igrali, ljudi iz Rostova, snimatelji, stadionski djelatnici, skupi se. No, vratimo se Antoliću. Bio je to ujedno i najljepši Dinamov potez dosad na pripremama. A akcija je krenula - na Dinamovoj gredi. Naime, zbunjenost Dinamove obrane, koja je najneuigraniji dio momčadi, igrači Rostova zamalo su iskoristili.

U nabijanju i prebacivanju po Dinamovu šesnaestercu, lopta je došla do Poloza koji je s nekoliko metara glavom pogodio gredu. Modri braniči izbili su nekako loptu, do Antolića. On se od centra sjurio po lijevoj strani, slomio u šesnaestercu beka i stopera i sjajno pogodio suprotne rašlje. Dan prije proslavio je Antolić 24. rođendan, ovo mu je bio najbolji dar. I minutu prije toga Antolić je odlično pucao, Džanaev obranio. Bilo je to, zapravo, i sve od Dinama u prvom dijelu, vidjeli smo želju i trud, ali i mnogo pogrešaka i krivih dodavanja. Uglavnom se i igralo između dva šesnaesterca, a poneka nesigurnost Dinamove obrane, poglavito Sigalija, koji je od svih i najmanje pokazao, dala je Rostovu šansu za gol. Osim grede, uspjeli su Rusi i zabiti, ali je zbog zaleđa gol poništen. Kažimo i da za Modre nisu igrali Pjaca i Capan, cimeri koje je ‘napala’ viroza pa su ovaj susret propustili. S druge strane u sastavu Rostova vidjeli smo u prvom dijelu ne odveć opasnog Hrvoja Milića, Stipe Pletikosa i dalje je na odmoru. Ako smo već pokudili Sigalija, možemo pohvaliti Goncala koji je solidno, ali također uz nekoliko izgubljenih lopti, odigrao na poziciji zadnjeg veznog.

U nastavku je trener Rostova promijenio čitavu momčad, Mamić je, pak, ubacio Radonjića, Čopa gurnuo na krilo. Ipak, iako u drugom sastavu, Rusi su izjednačili. Opet je obrana bila neodlučna, lopta je došla do Trošečkina. On je pucao s petnaestak metara, nekoga je lopta pogodila i prevarila Ježinu. U 71. minuti pucao je Kanga iz slobodnog udarca, Ježina je sad dobro ‘skinuo’.

Onda je dvije velike šanse utakmice imao Dinamo. Ćorić je povukao loptu, proigrao Antolića na desnoj strani. Odličan centaršut na drugu vratnicu, glavom je pucao Andrijašević. Vratar je već kapitulirao, ali je loptu s crte izbio Slovak Salata. Uz Hrvoja Milića također nesuđeni igrač Dinama. Prije četiri godine već je bio u Maksimiru na pregovorima, ali je u zadnji tren umjesto njega došao Tonel. U 81. minuti na dva-tri metra od gola bio je Radonjić, njegov je udarac obranio Ameljčenko.

DINAMO - ROSTOV 1:1

MURSKA SOBOTA - Stadion Mure. Gledatelja 50. Sudac Sašo Habjanič (Slovenija).

Strijelci: 1:0 - Antolić (38.), 1:1 - Trošečkin (57.)

DINAMO: Ježina - Pinto (od 57. Leko), Sigali (od 46. Šimunović), Šimunić, Pivarić (od 46. Ibanez) - Goncalo (od 66. Biljan), Machado (od 66. Ćorić), Ademi (od 46. Brozović) - Fiolić (od 46. Radonjić), Čop (od 66. Andrijašević), Antolić. Trener Zoran Mamić.

ROSTOV: Džanaev - Lolo, Djakov, Bastos, Milić - Fatulajev, Gackan - Kalačev (od 22. Chapelia), Gabulov, Poloz - Buharov. (još igrali: Ameljčenko, Yoo, Kanga, Margasov, Xulu, Kulišev, Salata, Makoev, Trošečkin, Šavaev, Kireev, Golenda, Nikolić, čagrov, Abazov) Trener Miodrag Božović.

Linker
03. svibanj 2024 00:42