POVRATAK U OSIJEK

Anton Maglica u Gradskom vrtu u dresu Hajduka: 'Imat ću respekt, ali ne i popust'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2012. 20:59

Nakon pet mjeseci Anton Maglica ponovno će istrčati u Gradskom vrtu. Ali premijerno će prvi put uživati podršku sa sjeverne tribine. Podršku Torcide. Ozljedom Ivana Vukovića Maglica je postao veliki adut Miše Krstičevića, jer najveći teret ofenzivnih ambicija Bijelih pada na leđa 21-godišnjaka iz Bijele pored Brčkog . Ma koliko bio mlad, opet je najstariji u napadačkoj liniji. Uoči osječkog gostovanja osjeća se Maglica kao kod kuće. Odlično poznaje svaku travku osječkoga stadiona, a još bolje zna s kakvim motivom domaćin dočekuje Hajduk.

- Šest godina sam bio u Osijeku i to je vrijeme koje se ne može prebrisati. Osijek je klub moje nogometne afirmacije, u Gradskom vrtu sam pokazao da sam igrač koji može puno pružiti. Zbog svega što sam prošao u Osijeku dužan sam imati respekt prema bivšem klubu, ali to ne znači i popust u sutrašnjoj utakmici. U svakoj idemo na pobjedu, takvo je razmišljanje i uoči susreta u Gradskom vrtu. Rekao sam to i mojim prijateljima iz Osijeka, sutra stižemo po bodove - naglasio je Maglica.

Je li Osijek protivnik za iskupljivanje nakon što su Bijeli prosuli dva boda u ogledu s Lokomotivom?

- Ne bih rekao da se idemo iskupljivati, jer s obzirom na tijek dvoboja ponekad ni bod nije loš. Najvažnije je da smo ostali na drugoj poziciji. Gledao sam utakmicu s tribina, odrađivao treći žuti karton i vjerujte mi, teško je kada ne možeš pomoći momčadi. Zato je moj motiv za sutrašnju utakmicu još veći, jer od kolovoza čekam na pogodak. Istina je da sam u međuvremenu dva mjeseca bio izvan travnjaka zbog ozljede, a kada sam se vratio protiv Zadra sam pogodio dvije vratnice, u Zagrebu asistirao pobjedničkom pogotku i onda neki logičan slijed kaže da je vrijeme za zgoditak s mojim potpisom. Ne, neću obećati, ali ću svakako vjerovati u ispunjenje tog cilja.

Nismo zaboravili, hajdukovci su ovoga tjedna bili lišeni Kup iskušenja. Za razliku od Osijeka kojem će negdje po glavi kopati misao o uzvratu Kupa što slijedi već u srijedu. Hajduk danas (petak) ide na dva vezana i vrlo bitna gostovanja. Što je uspjeh, jednostavno je pitanje?

- Nema se tu što razmišljati. Neću kazati da je Hajduk favorit u Gradskom vrtu, ali pobjedničkih ambicija nijednog trenutka se nećemo odreći. I nitko se sutra neće štedjeti za Kup, to uopće nije upitno.

Linker
25. rujan 2024 09:30