Matej Mitrović
 Joosep Martinson / Getty Images
EVO ZA KOGA SU SVE STIGLE PONUDE

ARGENTINCI SVIM SILAMA ŽELE ODVESTI POUZDANOG DINAMOVOG ASA Ako ode sadašnji šef obrane, jedno od rješenja je - novi hrvatski reprezentativac

MODRI MERCATO Argentinski Racing ne odustaje od iskusnog stopera, Dinamo razmišlja o raznim opcijama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2018. 20:30

Htjeli smo jučer razgovarati s Leonardom Sigalijem, međutim Dinamov je stoper preko klupske glasnogovornice Ive poručio kako trenutno ne bi želio pričati za medije. I da će možda više šanse za neki intervju biti za nekoliko dana.

Nismo zamjerili, Sigali je uljudan momak, nije da voli previše pričati za medije, ali može ga se nagovoriti. Ovog puta, očito, ima dobar razlog zašto ne želi pričati, protumačili smo to pričom o njegovu mogućem odlasku. Kako dani odmiču, tako Sigali postaje vruća priča ovog prijelaznog roka, argentinski Racing svakodnevno kuca na maksimirska vrata i sve je jači pritisak za njegov povratak u domovinu. I upravo bih se za tih “nekoliko dana” moglo sve odvrtjeti, možda Sigali čeka taj rasplet da bi nešto konkretno kazao.

Uvjereni Argentinci

Jest, radi se o iskusnom stoperu, standardnom prvotimcu, jednom od kapetana, karakteru na terenu i izvan njega. Ali, isto tako Sigali je prešao 30. godinu života, male su šanse da će i on i Dinamo u budućnosti moći profitirati od transfera, pitanje je i koliko igrački još može dati Modrima idućih sezona. A Argentinci su uporni, Racing ga baš jako želi, po informacijama iz Argentine taj klub Sigaliju nudi dvostruko veći ugovor od ovoga koji ima u Dinamu! Upravo argentinski mediji, između ostalog i ugledni Ole, pišu kako je Sigali već pristao na Racingove uvjete, ali još traju pregovori dvaju klubova. I kako je Racing spreman podebljati ponudu Dinamu.

Split, 211017.
Stadion Poljud.
 13. kolo HT Prva HNL-a , utakmica Hajduk - Dinamo.
Na fotografiji: Leonardo German Sigali, Ante Erceg
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Doduše, Argentinci pišu da je Racing i dalje nudi oko milijun dolara (po izvorima iz Maksimira, Modri su odbili milijun i pol eura), ali da uz to nudi i jednog igrača, koji trenutno nije u planovima klupske struke. Ne nužno stoper, naravno, možda neka druga pozicija, za kojom u Maksimiru tragaju. Piše “Ole” da bi utorak ili srijeda mogli biti ključni dani za ovaj slučaj uz dodatak: “Ako Dinamov odgovor i bude negativan, to ne znači da će se pregovori prekinuti, bit će nastavljeni.” Zanimljiva teza, ali koja dodatno potvrđuje kolika je Sigali Racingova čežnja.

- Ako se odlazak i dogodi, mi ćemo znati reagirati - rekao je Svetina, ne otkrivši, dakako, tko bi u tom slučaju mogao uskočiti u Sigalijeve kopačke, tko bi bio Dinamova meta.

Kad su dolasci u pitanju, u Maksimiru uglavnom šute, ravnajući se po onoj “dok se ne dogodi, uvijek može propasti”.

No, sjetili smo se jednog igrača čije se ime provlačilo Maksimirom prije nekog vremena, a radi se o Mateju Mitroviću. Hrvatski reprezentativac u Bešiktašu je u drugom planu, pogotovo dolaskom Domagoja Vide, a želi li osigurati mjesto u zrakoplovu za Rusiju potrebne su mu minute i utakmice. Iz Turske stižu vijesti da bi Mitrović mogao u Trabzonspor (spominjao se i Sivasspor), očito je da će bivši Riječanin ove zime užurbano tražiti novi klub, a ponuda vjerojatno neće manjkati.

Posudba ili otkup

Dinamo još nije krenuo u akciju, međutim, pouzdano znamo da se Mitrovićevo ime provlači po glavama modrih čelnika i struke, u slučaju da netko od aktualnih stopera napusti Dinamo. Bi li Dinamo mogao otkupiti Mitrovića, bi li mogao i želio platiti njegov ugovor, bi li to bila posudba, neki drugačiji “deal”, u ovom je trenutku još daleka priča, tek jedna od ideja. Mitrović bi u Dinamu zasigurno igrao, time bio mnogo bliži SP-u i Dalićevu popisu, sigurno ni njemu takav plan nije u startu nezanimljiv.

Nužno pojačanje

Dakle, da naglasimo, niti je Mitrović u ovom trenu blizu Dinama, niti su u Maksimiru krenuli po Mitrovića, međutim sve je izvjesnije da će morati razmisliti o pojačanju na stoperskoj poziciji. Zato je nužno da se u idućih nekoliko dana riješi “slučaj Sigali”, da ode ili ostane. Ako ostane sad, vjerojatno neće otići ni na ljeto, možda bi tada ostao u Maksimiru do kraja karijere. Ovo su dani odluke!

'Jedino smo dobili ponude za Benkovića, Sigalija i Leškovića, ali sve smo ih odbili'

Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina otvoreno nam je rekao:

- Dosad smo, uz transfere Henriqueza i Antolića, dobili ponude za tri igrača, Benkovića, Sigalija i Leškovića. I sve smo ih odbili, spustili smo rampu. Međutim, budu li klubovi koji ih žele i dalje uporni, nastave li zvati i tražiti ih, ne možemo znati hoće li se nešto promijeniti - kazao je Svetina.

Jasno je, dakle, da bi netko od trojice stopera mogao otići, a u ovom se trenutku čini da je od sve trojice najbliži izlaznim vratima upravo Sigali.

Linker
28. travanj 2024 05:41