Damir Krajač / CROPIX
LYON NA KANTRIDI

Armada najavila novi spektakl: 'Uefa nas ne može zaustaviti, dolazimo pod stijene!'

Riječani će sutra u 21.05 dočekati Francuze pred praznom zapadnom D tribinom
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 06. studeni 2013. 15:02

Unatoč Uefinu pražnjenu zapadne D tribine zbog keltskih križeva, Rijeka za gostovanje Lyona u četvrtak ipak može očekivati pun stadion i grlenu podršku Armade koja je, kako to znaju reći nogometaši, 12. igrač.

Klub je počeo vraćati novac pretplatnicima D tribine u ponedjeljak, kojih je ukupno 425, a dan kasnije onima kojima je D tribina bila drugi izbor. No s obzirom na pravo prvokupa i činjenicu da je na ostalim tribinama bilo oko 1700 slobodnih mjesta, većina navijača se odlučila za “zamjenu” tribina.

Navijači će se, kako nam je potvrdio tajnik Armade Denis Povh, umjesto na zapadnoj okupiti kod spoja istočne i sjeverne tribine, ispod stijena. S obzirom na to da na tribini E najvjerojatnije više nema mjesta, Povh je pozvao navijače da kupuju ulaznice za tribinu F. Naravno, ako si to mogu priuštiti, jer koštaju 140 kuna.

- Sve one koji nemaju novca ili nisu uspjeli doći do karata pozivamo da se okupe izvan stadiona, ispod zapadne tribine i na prilazima i stepeništima te da navijaju kao da su na stadionu. Sve ostale pozivamo da nadoknade ‘manjak’. Iako nismo na ‘domaćem’ terenu, navijat ćemo glasno, možda i glasnije nego inače, čime ćemo dokazati svu apsurdnost Uefine odluke - rekao je Denis Povh.

Iscrpljujući tempo Europe u kombinaciji s Prvom HNL (Rijeka je u 115 dana odigrala 26 utakmica) definitivno uzima svoj danak, što se u nedjelju vidjelo na gostovanju u Splitu. Unatoč tome, Rijekini igrači visoko su motivirani za utakmicu s Lyonom kojima su ne Gerlandu bili ravnopravni protivnici i samo ih je sportska nesreća dijelila od bodova.

Matjaž Kek je odmah nakon Splita, gdje je navodno u poluvremenu izgrdio svoje igrače, nastavio s održavanjem nabrijanog ritma. Riječani su prespavali u Splitu, da bi se u ponedjeljak direktno iz autobusa iskrcali na trening u Kostreni. Trenirao je i mladi stoper Marko Lešković, čiji se izostanak zbog ozljede, kao i onaj Zlomislićev, itekako osjetio u Rijekinoj igri posljednjih tjedana. No Lešković, koji je zaliječio rupturu bedrenog mišića, ipak nije u punoj formi i pitanje je hoće li ga Kek iskoristiti već u četvrtak.

Dobra vijest za Riječane su i zaliječene ozljede Tomečaka i Jugovića koji su igrali u Splitu (Tomečak od početka, Jugović od 76. minute), iako je Kek kasnije priznao da pomalo sili s njihovim povratkom.

Riječani, naravno, sutra (21.05 sati) priželjkuju pobjedu, no treba biti realan kada je u pitanju sedmerostruki prvak Francuske. Već sama usporedba godišnjih budžeta, Rijekina od 5 milijuna eura i Lyonova od 133 milijuna, puno govori o odnosima snaga.

Ekipi s Kantride, doduše, u prilog ide činjenica da i Lyon ove sezone muči muku s ozljedama - vratar Lopes zbog ozljede kralješka izostat će s terena barem dva-tri mjeseca, a protiv Guingampa tešku je ozljedu gležnja zaradio i kapetan Gonalons...

Linker
21. rujan 2024 23:31