Getty Images
VELIKI OBRAČUNI LIGE PRVAKA

ATALANTA POVELA PROTIV CITYJA, A ONDA SU IH UNIŠTILI AGUERO I STERLING! Real slavio, Juve se spasio pogotkom večeri, potop Zvezde...

Završene su sve utakmice Lige prvaka skupina A, B, C i D. U nevjerojatno efikasnom kolu palo je čak 30 golova. Pet golova zabio je PSG Clubu Bruggeu, Tottenham Crvenoj zvezdi i Manchester City Atalanti.
Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2019. 00:57

SKUPINA C

19.00: Šahtar - Dinamo Zagreb 2:2 (Konopljanka 16', Dodo 75' / Olmo 25', Oršić 60' p.)

21.00: Manchester City - Atalanta 5:1 (Aguero 34', 38' p., Sterling 58', 64', 69' / Malinovski 28' p.)

Atalanta je hrabro ušla u utakmicu i povela, a potom primila pet "komada" od raspoloženog engleskog prvaka.

U 28. minuti Fernandinho je napravio prekršaj nad Iličićem, a kazneni udarac je Ukrajinac Malinovski pretvorio u vodstvo gostiju. U 34. minuti Aguerro izjednačuje nakon preciznog dodavanja Sterlinga, igrača kojeg je Massielo pokosio u kaznenom prostoru 38. minuti, a Argentinac Aguero iz penala zabija i drugi gol u četiri minute za preokret Citya.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v Atalanta - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 22, 2019  Manchester City's Raheem Sterling celebrates scoring their fifth goal and completing his hat-trick with Phil Foden and Riyad Mahrez   REUTERS/Andrew Yates
REUTERS

U 46. minuti je za goste ušao u igru Mario Pašalić, a u 58. minuti Englezi su odigrali briljantnu akciju koju je završio Sterling za 3-1. Sterling je postigao svoj drugi gol u 64. minuti, a treći četiri minute kasnije, da bi osam minuta prije kraja igrač domaćih Foden zaradio crveni karton.

U ovoj skupini su Šahtar i Dinamo odigrali 2-2.

-------------------------------------------------------------------

SKUPINA A

21.00: Club Brugge - PSG 0:5 (Icardi 7', 63', Mbappe 61', 79', 83')

21.00: Galatasaray - Real Madrid 0:1 (Kroos 18')

U skupini A Real je bez ozlijeđenoga Luke Modrića slavio kod Galatasaraya s 1-0 golom Kroosa iz 18. minute. Pobjeda Reala spriječila je PSG da postane prva momčad u povijesti Lige prvaka koja se plasirala u osminu finala nakon samo tri kola. PSG je slavio kod Club Bruggesa s čak 5-0 uz tri gola Mbappea i dva Icardija.

-------------------------------------------------------------------

SKUPINA B

21.00: Olympiacos - Bayern 2:3 (El Arabi 23', Guilherme 79' / Lewandowski 34', 62', Tolisso 75')

21.00: Tottenham - Crvena zvezda 5:0 (Kane 9', 72', Son 16', 44', Lamela 57')

U skupini B Bayern je preokretom slavio u Pireju protiv Olympiacosa s 3-2.Domaćini su neočekivano poveli golom El Arabija, a Lewandowski je izjednačio u 34. minuti, da bi Poljak svojim drugim golom u 62. minuti doveo momčad Nike Kovača u vodstvo. Tolisso je povećao na 3-2, da bi Guilerme smanjio u 79. minuti. Ivan Perišić je ušao u igru u 86. minuti. Tottenham je u Londonu "demolirao" Zvezdu s 5-0 i izbio na drugo mjesto.

-------------------------------------------------------------------

SKUPINA D

19.00: Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1:0 (Morata 78')

21.00: Juventus - Lokomotiv Moskva 2:1 (Dybala 77', 79' / Mirančuk 30')

U skupini D Atletico je teškom mukom u Madridu pobijedio Bayer s 1-0, a pobjednički gol zabio je Alvaro Morata u 78. minuti. Juventus je u Torinu od Lokomotiva gubio od 30. minute, kada je zabio Mirančuk, a izjednačio je Dybala u 72. minuti. Samo dvije minute kasnije Argentinac donosi potpuni preokret i pobjedu Juvea. Vedran Ćorluka je odigrao cijelu utakmicu za Ruse.

-------------------------------------------------------------------

MANCHESTER CITY - ATALANTA 5:1 (Aguero 34', 38 p., Sterling 58', 64', 69' / Malinovsky 28' p.)

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson - Mendy, Rodri, Fernandinho, Walker - Foden, Gundogan, De Bruyne - Sterling, Aguero, Mahrez

Trener: Josep Guardiola

ATALANTA (3-4-1-2): Gollini - Masiello, Djimsiti, Toloi - Gosens, Freuler, de Roon, Castagne - Malinovsky - Gomez, Iličić

Trener: Gian Piero Gasperini

---------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

83' - Phil Foden, nogometaš koji je Dinamu zabio drugi pogodak u sudačkoj nadoknadi, dobio je drugi žuti karton zbog povlačenja za ruku de Roona i sudac ga je opravdano poslao u svlačionicu!

75' - Kakva šansa za City! Mogao je Sterling postići i četvrti zgoditak... izbio je sam pred Gollinija i pucao malo pored vratnice! Puno sreće imala je Atalanta u ovoj situaciji.

72' - Posljednji put mijenja i Gasperini. Ušao je Hans Hateboer umjesto Josipa Iličića.

71' - Posljednju zamjenu koristi Guardiola. Izašao je Mendy, mijenja ga Joao Cancelo.

69' - GOOOL! Slično kao Aguero u prvom poluvremenu, sada je Sterling dotaknuo loptu i zatresao mrežu, samo je ovoga puta Mahrez bio asistent... hat-trick Raheema Sterlinga!

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 22: Raheem Sterling of Manchester City scores his team's fifth goal during the UEFA Champions League group C match between Manchester City and Atalanta at Etihad Stadium on October 22, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Michael Regan/Getty Images

67' - Druga promjena kod Cityja. Umjesto de Bruynea u igri je Otamendi.

64' - GOOOL! Kako jednostavno, a toliko efikasno... duga lopta u prostor za Sterlinga koji se sjurio u šesnaesterac i pogodio mrežu pored nemoćnog Gollinija. Strašno igra City!

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v Atalanta - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 22, 2019  Manchester City's Raheem Sterling scores their fourth goal   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

63' - Žuti karton dobio je Kevin de Bruyne zbog udaranja laktom Freulera.

58' - GOOOL! Strašnu je akciju odigrao City! De Bruyne je dobio fantastičnu loptu u prostor, brzo se riješio svog čuvara i proigrao Fodena koji nesebično dodaje Sterlingu, a engleski napadač nepogrešivo pogađa pod samu gredu! Nevjerojatno moćno djeluje Pepov stroj...

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v Atalanta - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 22, 2019  Manchester City's Raheem Sterling scores their third goal    REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

55' - Šansa za City! Nakon što se Sterling poigrao s gostujućom obranom, lopta je došla do de Bruynea koji šutira s vrha šesnaesterca, ali brani to Gollini!

51' - Veliku šansu upropastio je Josip Iličić! Sijevnula je kontra Atalante, lopta je došla do Iličića koji je imao samog Pašalića u napadu, no slovenski se nogometaš odlučio za nešto imeđu centaršuta i udarca na gol... otišlo je to u gol-aut i odmah se Iličić primio za glavu u nevjerici!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Manchesteru. Trener Gasperini napravio je dvije izmjene - u svlačionici je ostavio Masiella i Gomeza, a priliku će dobiti Luis Muriel i naš Mario Pašalić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Atalanta je hrabro ušla u utakmicu protiv engleskog prvaka na Etihadu, krenuli su furiozno i poveli iz jedanaesterca u 28. minuti. Međutim, vrlo brzo su Pepovi igrači pokazali koliko su moćni. Čudesni Aguero dvama brzim pogocima donio je preokret u Manchesteru i pokazao tko je pravi lider Dinamove skupine C Lige prvaka.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Strašna šansa za City! De Bruyne je povratnom pronašao Walkera koji se ubacio iz drugog plana i silovito opalio iz daljine, a Gollini je fantastično obranio njegov udarac!

41' - Problemi za Pepa Guardiolu! Ozlijedio se stup obrane Rodri, a umjesto njega morat će ući John Stones.

38' - GOOOL! Aguero je nepogrešiv i City je došao do ekspresnog preokreta! Kakva luda utakmica u Manchesteru...

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v Atalanta - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 22, 2019  Manchester City's Sergio Aguero scores their second goal from the penalty spot   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

38' - JEDANAESTERAC ZA MANCHESTER CITY! Masiello je srušio Aguera u šesnaestercu i izraelski je sudac bez ramišljanja pokazao na bijelu točku!

34' - GOOOL! Urodio je plodom pritisak Cityja nakon primljenog pogotka... odigrali su još jednu uigranu akciju, a Sterling je odradio zadnji pas za Aguera koji je samo laganim dodirom lopte pogodio mrežu za brzo izjednačenje na Etihadu!

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 22: Sergio Aguero of Manchester City scores his team's first goal during the UEFA Champions League group C match between Manchester City and Atalanta at Etihad Stadium on October 22, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Jan Kruger/Getty Images

28' - GOOOL! Siguran realizator je Malinovsky - lopta u jednu stranu, Ederson u drugu i Atalanta vodi 1:0!

27' - JEDANAESTERAC ZA ATALANTU! Fernandinho je napravio glup i nepotreban prekršaj na Iličiću na samom rubu šesnaesterca... kakav kiks kapetana Cityja!

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v Atalanta - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 22, 2019  Atalanta's Ruslan Malinovskyi scores their first goal from the penalty spot   REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

24' - Steže se obruč oko gola Atalante! Foden je čudesno prošao, bolje reći 'pretrčao', dvojicu braniča i zatim poslao povratnu do Aguera koji puca s desetak metara, no samo preko grede... nevjerojatno da to nije bolje zahvatio sjajni Argentinac!

23' - Ovo je bilo blizu! Aguero je 'slomio' svog čuvara i šutirao s ruba šesnaesterca, gađao je suprotan kut i prošlo je to tik uz vratnicu!

20' - Sjajan pokušaj Josipa Iličića! Opalio je slovenski nogometaš s dvadesetak metara, bio je to odličan udarac koji je išao u sami donji kut, ali iščupao je to Ederson nekako...

12' - Kakva je ovo šansa bila za Atalantu! Gomez je ubacio s lijeve strane, Castagne je bio u skoku na toj lopti, a Mendy se vratio u posljednji trenutak i zasmetao pri udarcu... bio bi to gotovo siguran zgoditak glavom s pet metara da se nije umiješao branič Cityja!

10' - Gledamo izrazito grubu igru s malo pravih prigoda. Sada je žuti karton dobio Andrea Masiello zbog neopreznog faula na Kevinu de Bruyneu.

4' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Benjamin Mendy zbog grubog i nepotrebnog prekršaja na slovenskom napadaču Josipu Iličiću.

1' - Počela je utakmica na Etihadu. Glavni sudac je Orel Grinfeld iz Izraela.

---------------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
06. svibanj 2024 01:09