SCHNEIDER NA KLUPI

Augsburg i Riječani smijenili trenera Stuttgarta: Bruno Labbadia dobio otkaz

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2013. 12:27

Nogometni trener Bruno Labbadia postao je prva žrtva u njemačkoj Bundesligi. Nakon trećeg poraza iz isto toliko odigranih kola u novoj sezoni, Stuttgart se zahvalio svom sada već bivšem strategu...

Kap koja je prelila čašu kod čelnih ljudi Stuttgarta bio je nedjeljni poraz kod "fenjeraša" Augsburga, koji je uoči 3. kola, baš kao i Stuttgart, imao nulu na svom bodovnom kontu. Međutim, Augsburg je pred svojim navijačima upisao 2-1 pobjedu i prve bodove u novoj sezoni, dok je istovremeno gurnuo Stuttgart na pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice.

Nasljednikom je proglašen Thomas Schneider, dojučerašnji trener Stuttgartove U-17 momčadi koja je prošle sezone osvojila naslov njemačkog prvaka. U konkurenciji su, tvrdi “Kicker”, bili i Zvonimir Soldo te Krasimir Balakov.

Labbadia je Stuttgart preuzeo u prosincu 2010. godine, a otada je upisao dva 12. mjesta i jedno šesto na kraju bundesligaške sezone. Prošle je vodio momčad do finala njemačkog DFB Pokala, što je "švabama" i donijelo priliku za plasman u skupinu Europa lige.

Linker
03. svibanj 2024 05:15