PERIŠIĆ, BADELJ & BILIĆ

Austrijanci se oprostili tortom! Bilić: Uz malo sreće možemo ostati dugo u Poljskoj i Ukrajini!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2012. 18:47

Na susretu s predstavnicima medija igrače su predstavljali Ivan Perišić i Milan Badelj. Veznjak Borussije Dortmund figurira kao vrlo ozbiljan kandidat za početnu jedanaestoricu, često ne treningu dobiva to mjesto na lijevoj strani veznog reda, dok je Badelj strepio hoće li opstati na listi 23.

- Bio sam nervozan uoči izbornikove odluke. To je normalno. Međutim, vjerovao sam u sebe. Znao sam da dobro treniram i nadao se ostanku u reprezentaciji. Sretan sam što sam ovdje, sad priželjkujem i minutažu na Euru, pokušat ću radom nagnati izbornika da me koristi - priznao je kapetan Dinama.

Obojici je ovo prvo veliko natjecanje:

- Nema nervoza, sve ide svojim tijekom. Odigrao sam dosta utakmica u Dortmundu i Brugge na visokoj razini, nemam nikakvu tremu, bitno je samo da se još do kraja dobro pripremim. Stvarno kvalitetno treniramo.

Related content

U vatrenom taboru priča se daleko najviše o Republici Irskoj. Podijeljena su mišljenja, za neke je to najteži susret, drugi ističu da je riječ o najlakšem protivniku.

- Sve ovisi o nama, ako budemo pravi i igramo našu igru, te ne dopustimo Ircima da razviju svoj stil, mislim da će biti sve u redu. Ta utakmica je važna, ali ne mora biti ključna - zaključuje Perišić.

Na pitanje tko su favoriti Badelj odgovara:

- Španjolska, Njemačka i Nizozemska, ali vjerujem u našu momčad, možemo mnogo napraviti.

BILIĆ, MARKOVIĆ I DOMAĆINI

Gužva i žamor obilježili su završnu press konferenciju u Bad Tatzmannsdorfu. Pred novinare zajedno su izašli izbornik Slaven Bilić, predsjednik HNS-a Vlatko Marković, ali i vodeći ljudi Gradišća guverner Hans Niessl, "ministrica turizma" Michaela Resetar, te prva imena mikrolokacije, direktor hotela Avida Peter Prisching i šef marketinga Rudolf Luipersbeck.

Padali su brojni epitete i najbolje želje. Guverner Burgenlanda Hans Niessl, apostrofirao je utakmicu u Neubergu.

- Ponosni smo što smo opet ugostili nogometno veliku Hrvatsku, navijat ćemo za vas na Euru i vratite nam se barem još stotinu puta.

Bilić je zaključio:

- Uz malo sreće možemo ostati dugo u Poljskoj i Ukrajini.

Na kraju su Bilić i Marković dobili na poklon tortu u obliku pola nogometne lopte s natpisom "Sretno Hrvatska!.

Linker
19. svibanj 2024 20:07