Duje Klaric / CROPIX
NAJAVA SPEKTAKLA

'BACAT ĆEMO SE NA GLAVU' Donedavni kapetan poslao poruku Torcidi, a junak iz Kupa izjavio: 'Gledao sam dokumentarac o najvećem hrvatskom derbiju...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. rujan 2018. 14:02

Kakvo raspoloženje hajdukovci emitiraju uoči današnjega derbija s Dinamom, majke svih utakmica u Hrvata? Hajdukovci redom emitiraju optimizam koji temelje na tri pobjede u nizu koje su ostvarene pod novim trenerom Zoranom Vulićem koji je preporodio momčad koja se sad s pravom nada da bi nešto mogla napraviti protiv Dinama bez obzira što je razlika deset bodova.

Desni bek Bijelih Josip Juranović preskočio je dvoboj u Kupu protiv Vrapča kako bi što spremniji i odmorniji dočekao susret s Dinamom.

- Nakon pobjede protiv Vrapča fokus je na Dinamu. Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu. Mislim da su ovo utakmice gdje možemo pokazati što znamo i jedva čekamo.

Naivno primaju

Iza Hajduka su tri utakmice u kojima su ostvarene tri pobjede...

- Zabili smo dosta pogodaka, ali i primili smo ih dosta naivno. Tako da mislim kako trebamo poboljšati igru u obrani. Mislim da ćemo protiv Dinama to pokazati u najboljem svijetlu. Hajduk protiv Dinama može igrati napadački, u obrani čvrsto, agresivno i pokazati što znamo.

Donedavni kapetan Bijelih poslao je poruku navijačima od kojih očekuje da ih podrže te da dođu u što većem broju kako bi ih nosili do pobjede s kojom bi se primaknuli modrima i pokazali da prvenstvo nije još gotovo.

- Bacat ćemo se na glavu kao u svakom derbiju i svakoj utakmici. Dođite i sa zadovoljstvom pogledajte derbi na Poljudu - kazao je Juranović.

Igrač utakmice protiv Vrapča bio je Libanonac Bassel Jradi koji je postigao svoj prvijenac u dresu Hajduka, no tek trener Zoran Vulić treba odlučiti hoće li ga koristiti od početka ili će ući u nastavku. Donedavni igrač Stromsgodseta zadovoljan je učinkom u Zagrebu, no misli mu sada samo okupira veliki derbi.

- Vrlo sam sretan zbog prvog pogotka za Hajduk, a želja mi je što prije postići prvenstveni prvijenac. Ako budem igrao, sigurno će to biti najveća utakmica u mom životu. Gledao sam dokumentarac o najvećem hrvatskom derbiju, očaran sam atmosferom i zaista jedva čekam početak tog susreta - poručio je Jradi.

Gambijac Hamza kod trenera Vulića dobio je novu ulogu, igra klasičnoga zadnjega veznoga te tvrdi da mu je potrebno još susreta kako bi se u potpunosti naviknuo na novo mjesto.

Respekt, ali...

Trener Vulić ga hvali, smatra da on može igrati tu ulogu te se nada da će do kraja prvenstva nastaviti na toj razini. Prva prepreka je Dinamo. Hamzu očekuje dvoboj s Dinamovim vezistima, ali on smatra da se može nositi s njima, da će njegova momčad slaviti. Bio bi sretan ako postigne pogodak, ali golovi nisu njegova primarna djelatnost. Tko god da zabije bit će mu drago, samo da se pobijedi.

- Ovaj je susret vrlo važan, kao i svaki drugi derbi. Vjerujem da ćemo odigrati na razini koja se od nas očekuje, jer bismo se s tri nova boda podigli na ljestvici i dodatno učvrstili samopouzdanje. Dinamo igra jako dobro, dobra su momčad koja zaslužuje respekt, ali mi igramo kući, pred našim navijačima - rekao je Hamza navevši da je jedan od razloga što je Dinamo odmaknuo i činjenica što nisu odigrali ni jednu utakmicu izvan zagrebačkoga prstena, ali isto tako ne bježi od fakta da je Hajduk loše otvorio prvenstvo te da ih je pogodilo preuranjeno ispadanje iz Europe koje je bilo traumatično.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Rezultati by SofaScore

Linker
20. rujan 2024 23:50