Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: Milan Badelj u skoku za loptom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
SAMOPOUZDANJE

Badelj: Villarreal se može pobijediti, blizu je dan kada ćemo slaviti euro-proljeće'

'Nismo mi niti prije bili slabi, ali smo imali pehove protiv, recimo, Šerifa i Rijeke, nisu nas mazili rezultati. Sad imamo rezultate, vjerujemo u svoje sposobnosti'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2010. 15:25

Milan Badelj na Poljudu je odigrao najbolju utakmicu sezone. Ponovno je bio onaj na kakvog smo navikli u prošlom prvenstvu, jedan od ključnih igrača Dinama. Izabrao je pravo mjesto i suparnika da pokaže sve što zna. Veliki igrači najbolji su na velikim utakmicama. Po tome se razlikuju od ostalih nogometnih smrtnika.

- Mogu još bolje, uostalom, to se od mene i očekuje.

Kad smo se već dotaknuli utakmice u gradu pod Marjanom, mladi hrvatski reprezentativac će je ovako opisati.

- Nije Hajduk izgubio dva boda, uzeo je jedan jako dobar. Mi smo bili bliže pobjedi. Ipak, ne možemo biti nezadovoljni. Da nam je netko prije mjesec dana ponudio takav rasplet, odmah bismo ga pihvatili.

Tu je odmah načeo temu koja nas je posebno zanimala. Što se to s Dinamom dogodilo u tih mjesec dana, točnije tri tjedna nakon što je svlačionicu preuzeo Vahid Halilhodžić?

- Postoji jedan ključni razlog. Sad imamo samopouzdanje. Brdo samopouzdanja. Mi smo isti igrači koji smo bili i prije, sa svim svojim vrlinama i manama. Ali promjena na trenerskoj poziciji je na nas iznimno pozitivno djelovala. Ne znači da promjena trenera uvijek utječe pozitivno, ali dolazak trenera Vahe je kod nas izazvala veliki pomak nabolje. Nismo mi niti prije bili slabi, ali smo imali pehove protiv, recimo, Šerifa i Rijeke, nisu nas mazili rezultati. Sad imamo rezultate, vjerujemo u svoje sposobnosti. Sve to mogu pojednostavljeno kazati - ide nam!

Pokrenuli ste se i vi. Početkom sezone “to nije bilo to”. Nije to bio Milan Badelj od prošle sezone, nešto je nedostajalo u prezentaciji. Nakon dolaska Halilhodžića bivali ste sve bolji, da bi kulminacija stigla na Poljudu?

- Dobro, mogu se složiti da sam početkom ove sezone bio lošiji od očekivanog. Ali mislim da je ta priča ipak bila preuveličana. Bio je prenapuhan taj balon u kojem se secirala moja igra. Spočitavalo mi se da sam “dizelaš”, da sporo ulazim u formu... Ne znam, možda je to i točno, makar nisam siguran.

U četvrtak dolazi snažni i favorizirani Villarreal? Jeste li dovoljno upoznati sa snagom respektabilnog člana Primere?

- Gledao sam njihovu utakmicu s Espanyolom koju su dobili 4:0. Trebali su zabiti još više. Villarreal je favorit za osvajanje Europske lige. Igrat će se vrlo zanimljiva utakmica u Maksimiru, vrlo zanimljiva...

Pobjeda Villarreala bit će nešto sasvim normalno, a sve drugo lijep uspjeh Dinama?

- Ne dijelim ta mišljenja. Respektiramo Španjolce, ali budite sigurni da ćemo pokušati sve da u četvrtak budemo najbolji. Optimist sam, vjerujem da ovaj Dinamo ima šanse protiv Villarreala, da naš eventualni trijumf nad Villarrealom neće biti “čudo u Maksimiru”.

To bi značilo da Dinamo konačno ima šanse za toliko željeno proljeće u Europi?

- Vjerujem da je blizu taj dan kad ćemo slaviti to europsko proljeće. Naša skupina iznimno je zahtjevna, protivnici su jaki, ali isto tako znam da ćemo mi biti sve jači, što znači da bismo mogli dostići taj cilj - zaključio je Badelj.

Linker
18. svibanj 2024 19:05