Vladimir Dugandžić/CROPIX
POGLEDAJTE MAJSTORIJE

Balakov briljirao na oproštaju Bordona: 'Soldo mi je rekao da je HNL teška liga...'

Znam da je Soldo prije tri godine s Dinamom osvojio prvenstvo i Kup. Da, rekao mi je da je Dinamo jako dobra momčad. Ali, i ja to znam - rekao je trener Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. srpanj 2011. 19:02

U nedjeljno poslijepodne vratio se Krasimir Balakov u bazu Bijelih. U zračnoj luci Klagenfurt dočekao ga je team menadžer Krešimir Mikulandra i potom je slijedilo 45 minuta ugodne vožnje. Novinari su čekali za prva izdanja jer s Balakovom nema telefonskog kontakta. Ali, uvijek ima mjesta za čestitke, jer Balakov zabija na svakoj koju odigra. Pogodak za Hajduk.hr na Torcida kupu i pogodak u subotu navečer za ekipu Zvijezda i prijatelja na oproštaju Marcela Bordona. Lijevom nogom za 4:2, a kasnije se stiglo i do svečarskog poravnanja 4:4. Kakve su impresije sa Schalke Arene?

- Odlične! Atmosfera kakvu samo Nijemci znaju napraviti. Pun stadion, 50.000 ljudi na tribinama i mnoštvo poznatih imena na terenu. Sjajan ugođaj - ispričao je Balakov.

Susreo se trener Bijelih sa svojim nekadašnjim suigračem iz Stuttgarta, Zvonimirom Soldom. Što mu je rekao Soldo, čemu ga je podučio prije ulaska u HNL?

- Rekao mi je Soldo da je HNL teška liga. Upoznao sam ga sa svojom situacijom. Znam da je Soldo prije tri godine s Dinamom osvojio prvenstvo i Kup. Da, rekao mi je da je Dinamo jako dobra momčad. Ali, i ja to znam. Rad, rad i samo rad, to smo zajedno zaključili da je jedini recept. Uostalom, malo smo pričali o nogometu, više o privatnim stvarima.

Kako su ostali prijatelji reagirali kada su čuli da ste preuzeli Hajduk? Znaju li svi što je i gdje je Hajduk?

- Znaju svi osim Brazilaca koji žive u svojoj domovini. Oni su me pitali "a gdje je taj Hajduk u Njemačkoj", u kojem dijelu. Svi ostali znaju. Susreo sam se s Kuranyem, Ailtonom, Paulom Sergiom, Thomasom Bertholdom, Dedeom, Ebbe Sandom. Bilo je puno poznatih, ugodno smo se družili. Ali, pratio sam i što se u bazi Hajduka događa. Imao sam izvještaj odmah nakon treninga.

Linker
24. rujan 2024 03:18