REUTERS/Juan Medina
KRAJ SAPUNICE

BALE ODLAZI IZ REALA U SIJEČNJU Nova svađa sa Zidaneom počela je zbog 'gluhog telefona', Velšanin napustio Madrid zbog 'privatnih problema'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 29. listopad 2019. 14:37

Gareth Bale ide u Kinu! Ne, nismo se vratili u srpanj ove godine, iako ni po tom pitanju ne bismo imali ništa protiv. Zimsko vrijeme, mrak u 17 sati... Ali, već spomenuti heroj neke nove priče ne brine o takvim problemima. Njemu se, kako je sam rekao, smiješi budućnost na golf-stazi, ako već ne bude igrao u madridskom Realu ili negdje drugdje.

Real inače u srijedu navečer igra ligaški susret protiv Leganesa, a Bale je u - Londonu. Navodno, trenirao je još u Realovom kampu u ponedjeljak ujutro, a onda je dobio dopuštenje od trenera Zinedinea Zidanea da ode kako bi riješio neke "privatne probleme". Nije tajna da su ti privatni problemi zapravo vezani za nalaženje s njegovim agentom kako bi mu se u siječanjskom prijelaznom roku otvorila mogućnost suradnje s nekim novim klubom.

Budući da je teško vjerovati da Zidane nije znao da se ovaj ima za sastati s agentom, vjerojatno je već odlučeno da je Bale od siječnja bivši igrač Reala. Opet su se njih dvojica posvađali, i to zbog gluhog telefona. Dakle, Gareth Bale i James Rodriguez po mišljenju klupskih liječnika nisu bili spremni za utakmicu protiv Club Bruggea na početku listopada. Zidane je to poslušao i odlučio ih je poštedjeti napora za tu utakmicu.

GETAFE, SPAIN - APRIL 16: Gareth Bale (L) of Real Madrid CF clashes hands with his head coach Zinedine Zidane (R) as he leaves the pithc  during the La Liga match between Getafe CF and Real Madrid CF at Coliseum Alfonso Perez on April 16, 2016 in Getafe, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Međutim, Velšanin to nije tako shvatio. Štoviše, naljutio se na Zidanea jer mu nije bilo jasno kako to da se uopće nije našao u momčadi za tu utakmicu. Od tada traje ta njihova nova zavada, a Bale opet više priča o golfu nego o nogometu. Istini za volju, pretrpio jest lakšu ozlijedu u Cardiffu u duelu Walesa i Hrvatske, ali...

U utorak je španjolska Marca objavila da je njegov agent Jonathan Barnett stupio u kontakt s kineskim klubom Shanghai Shenhua kako bi se Balea dovelo ondje već u siječnju. Taj je kolektiv već ljetos htio uzeti Balea, ali je Real tražio preveliku odštetu, kako i njih, tako i Jiangsu Sunning. Poznato je da Kinezi, koliko god nemaju problema s novcem, opet teško daju visoke odštete klubovima zbog jednog pravila. Naime, kolika je odšteta za igrača, još tolika svota mora iči na račun Kineskog nogometnog saveza za razvoj nogometa u zemlji.

Real je ljetos tražio između 30 i 40 milijuna eura odštete, pa su se iz Šangaja radije okrenuli Stephanu El Shaarawyju kojeg su doveli iz Rome. No, sada opet postoji opcija da dođe Bale. Čovjek koji je otkako je iz Tottenhama 2013. godine prešao u kraljevski klub, za njega odigrao svega 53 posto svih utakmica i pretrpio čak 26 različitih ozljeda.

Linker
18. travanj 2024 09:13