KUP KRALJA

Barca i Valencija bez golova

Recimo da je ovim prekinut niz Barcelone od deset pobjeda zaredom. Isto tako, Barcelona je prije ovog ogleda u zadnjih 16 nastupa imala 15 pobjeda i jedan remi
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 21. prosinac 2010. 23:06

Nogometaši Athletica iz Bilbaa su uspjeli izvući "živu glavu" na Camp Nou, te su u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja odigrali 0-0 kod Barcelone...

Uzvratna se utakmica igra 5. siječnja, u središtu Baskije, te će se vjerojatno Barcelona morati mučiti za prolazak u četvrtfinale.

Athletic je odlično parirao Barceloni tijekom prvog poluvremena, kada su bili ravnopravni suparnik, te prijetili jednakom snagom kao i Barcelona. No, u drugom dijelu su u igru za domaćina ušli Leo Messi i David Villa, pa je kompletirana momčad Barcelone potpuno zagospodarila travnjakom.

Praktički se nije izlazilo iz polovice gostiju. Šanse su frcale svakih nekoliko minuta, no Athletic nije posustao u kvalitetnoj i požrtvovanoj obrani, te su odigrali utakmicu bez pogodaka.

Recimo da je ovim prekinut niz Barcelone od deset pobjeda zaredom. Isto tako, Barcelona je prije ovog ogleda u zadnjih 16 nastupa imala 15 pobjeda i jedan remi (izvukao ga je FC Kopenhagen u Ligi prvaka 1-1).

U drugom ogledu je Deportivo kod drugoligaša Cordobe odigrao 1-1, ali i stvorio dobru situaciju prije uzvrata. Strijelac pogotka za Deportivo je bio Riki u 17. minuti, udarcem s bijele točke, dok je izjednačio Diaz u 70. minuti.

Nogometaši Valencije i Villarreala u utorak su navečer, na Mestalli, odigrali prvu utakmicu osmine finala španjolskog Kupa kralja. Završila je ona bez pogodaka...

U pitanju je derbi ove faze natjecanja s obzirom da se međusobno sukobljavaju trenutačno treća i četvrta momčad s ljestvice Primere. Nakon rezultata na Mestalli drama se prebacuje na Madrigal, gdje će se igrati petog dana 2011. godine.

Za pobjedom u prvom ogledu daleko više mogu žaliti domaći igrači, s obzirom da su pritiskali i dominirali od samog početka. No, nisu se snalazili u samim završnicama akcija, a najbliže je pogotku bio Mata. Na samom početku drugog dijela je natrčao na drugu vratnicu, postavio nogu, no lopta je na žalost domaćih navijača odsjela samo na vratnici Villarrealovih vratiju.

Ostale se prve utakmice osmine finala Kupa kralja igraju tijekom srijede.

Kup kralja, osmina finala (prve utakmice):

Barcelona - Athletic Bilbao 0-0

Cordoba - Deportivo 1-1 (Diaz 70 / Riki 17-11m)

Valencia - Villarreal 0-0

Linker
19. travanj 2024 11:06