Lautaro Martinez
 Photo by Miguel MEDINA / AFP / MIGUEL MEDINA AFP
PAKLENI NAPADAČ

BARCELONA USRED GLOBALNE KRIZE NAŠLA NASLJEDNIKA VELIKOJ ZVIJEZDI Leo Messi će biti oduševljen, dogovorena je i astronomska plaća...

BARCELONA Mladi argentinski napadač velika je želja katalonskog kluba ovog ljeta
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. travanj 2020. 14:53

Argentinski napadač Lautaro Martinez (22) velika je želja Barcelone, div iz Katalonije ima ga namjeru u svoje redove dovesti već ovoga ljeta. Barcelona u njemu vidi nasljednika Luisa Suareza (33) koji je još uvijek u dobroj formi, no Blaugrana misli na budućnost - što nakon Urugvajca...

Od siječnja je Martinez u pregovorima s Interom oko produženja ugovora, no zasad nisu došli do dogovora. Prema pisanju talijanskih i španjolskih medija, Argentinac je odbio posljednju ponudu Intera, ugovor koji bi mu godišnje donosio četiri milijuna eura, što je dvostruko više nego što ima sada. Sve to prati Barcelona, koja ga je pratila i prije nego što je iz argentinskoga Racinga stigao u Inter. Klub iz Katalonije prvotno mu je ponudio sedam milijuna eura po sezoni u sklopu petogodišnjega ugovora, a kada se u cijelu priču umiješao Chelsea, Barca je ponudu podignula na deset milijuna i prema napisima iz Španjolske, Lautaro je na to pristao.

Glavna komparativna prednost Barcelone pri dovođenju Lautara Martineza iz Intera jest činjenica da tamo stanjue njegov sunarodnjak Lionel Messi, koji mladoga kolegu iz reprezentacija jako cijeni, te mu odgovara njegov stil igre. Kada se zna koliko je Messi moćan i bitan u ‘amenovanju’ transfera na Camp Nouu, onda je to velika prednost za igrača koji se prošle sezone pojavio u Europi.

U prvoj sezoni, u kojoj se prilagođavao na novi stil igre, u 35 utakmica zabio je devet golova i imao jednu asistenciju, no svoj talent oslobodio je u drugoj sezoni koja je još u tijeku. U 31 utakmici je postigao 16 golova, te upisao četiri asistencije i već sada premašio minutažu iz prošle sezone. Njegova otkupna klauzula je 111 milijuna eura, što je jako velika cifra za ova krizna vremena, no Barcelona je za smanjivanje cijene spremna dati mladoga lijevoga beka Juniora Firpa, koji je spreman na odlazak u Inter, premda ga traži i Napoli.

Linker
27. srpanj 2024 01:37