Ronald Gorsic / Cropix
NASMIJANI MAMIĆ

Barça, Real, Bayern, čuvajte se!: 'Dinamo teoretski može osvojiti Ligu prvaka!'

Između dvije utakmice play-offa Lige prvaka protiv Skenderbëua 'modri' u subotu imaju teško gostovanje kod Istre 1961 u Puli. Dan uoči utakmice, a nekoliko sati uoči polaska za Pulu trener Modrih Zoran Mamić najavio je susret, ali se dotaknuo i još nekih tema.
Piše: GNK DinamoObjavljeno: 21. kolovoz 2015. 18:17

Na samom početku važno je naglasiti kako je u petak počela prodaja ulaznica za uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Skenderbëua (25.8., utorak, 20:45). Cijene ulaznica su vrlo pristupačnih 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad, a ulaznice mogu kupiti na Ticket pointu na stadionu svakog dana od 10 do 19 sati, a na dan utakmice (25.8.) od 10h do 21:30h, odnosno do kraja prvog poluvremena.

"Volio bih da navijači u utorak dođu u što većem broju i pomognu nam u ostvarenju velikog uspjeha" rekao je trener Zoran Mamić pa nastavio o utakmici u Puli:

"Čeka nas ono što je najvažnije – hrvatsko prvenstvo. Istra, posebno u Puli, zna biti neugodna za nas, a mi očekujemo nastavak i potvrdu dobrih rezultata i igara", kaže trener koji se prisjetio svog posljednjeg i jedinog prvenstvenog poraza na klupi.

"Da sam tada znao da ćemo imati ovakvu seriju možda ne bih igrao s "klincima". Šalim se... Vjerujem i nadam se da se to neće tako skoro ponoviti".

'Modri' nemaju novih problema s ozljedama, a trener je rekao da će, kao i uvijek, biti promjena u sastavu:

"Više ću znati nakon današnjeg treninga".

Mamić ne smatra da će momčad imati problema s "vraćanjem" na prvenstvene utakmice.

"Nema tu problema s prebacivanjem. Moramo biti prvaci ako želimo sudjelovati u ovom, tzv. lijepom dijelu odnosno Ligi prvaka. Činjenica je da je pritisak ipak malo pao nakon ove pobjede, igrači su manje napeti i suzdržani, ali nije to još ono što mogu i bit ćemo bolji".

Bilo je to više-manje sve o utakmici protiv Istre, a potom je trener dobio razna pitanja. Za početak ono o "problemu vratara":

"Ne bih to tako rekao. Imamo situaciju da je Eduardo primio neke golove koje nije trebao primiti, ali najveći je problem što se njegove, kao i greške obrane, jako vide i potenciraju jer kada napadač fula priliku nikome ništa ili vezni promaši dodavanje. Eduardo? I dalje je broj jedan".

U Albaniji je prednost u napadu dobio Armin Hodžić.

"Objektivno je Armin u boljoj formi nego Angelo što nije iznenađenje ako se zna kakvu je napornu sezonu odradio Angelo i odmah otišao na Copu te se vratio tu bez pauze. Razgovarali smo, nema tu problema i sve je u redu. Ne mislim da je to ništa loše; dapače, to je jako pozitivna priča jer Hodžić je 95. godište, Angelo isto kao i Pjaca, Rog, Ćorić i ostali "klinci" koje imamo. Sve je to jako pozitivno za klub i tako treba gledati".

O mogućim dolascima/odlascima trener je rekao.

"Možda će biti još koja posudba, ali što se tiče dolazaka sam gotovo siguran da ih neće biti. Naravno, to je ako nam se, ne daj Bože, nitko vitalan ne ozljedi".

Potom je Mamić nastavio o Jozi Šimunoviću i odbijenoj ponudi Celtica kao i brojnim upitima za Marka Pjacu.

"On je vrhunski profesionalac i radnik koji zna koliko ga cijenimo kao igrača pa tu ne vidim problem što ga nismo pustili. Dapače, to mu samo može biti poticaj da bude još bolji i da će stići i bolje ponude za njega. Pjaca? Za njega stalno postoje ponude, ali naša je želja da on ne ode".

Odlična vijest je povratak kapetana Domagoja Antolića.

"To je sjajna vijest za ekipu; na sve moguće načine. Domagoj je fantastičan igrač, kapetan momčadi i nadam se da će brzo dostići nivo forme iz prošle sezone i biti važan dio u ostvarivanju naših ciljeva", nahvalio je trener kapetana momčadi.

Za kraj je uz smiješak odgovorio na pitanje "koliko ova momčad može napraviti u Ligi prvaka?"

"Teoretski možemo osvojiti Ligu prvaka... Ništa još nije gotovo i sve ćemo vidjeti".

Linker
13. svibanj 2024 10:23