Niko Kovač
 ALEXANDER HASSENSTEIN/Getty Images
Renesansa u nastavku sezone

Bayernova zvijezda kritizirala Niku Kovača sedam mjeseci nakon njegovog odlaska iz kluba

‘Uvijek sam se borio posljednjih godina, čak ako i podrške bivšeg trenera nije bilo‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2020. 16:38

Jerome Boateng sjajno je odigrao obje utakmice nakon nastavka bundesligaške sezone.

U Bayernovim pobjedama protiv Union Berlina (2:0) i Eintrachta iz Frankfurta (5:2) odigrao je bez pogreške i jasno je da se osjeća jako ugodno pod trenerom Hansijem Flickom.

Pod njegovim prethodnikom Nikom Kovačem nije bilo tako.

"Uvijek sam se borio posljednjih godina, čak ako i podrške bivšeg trenera nije bilo", započeo je Boateng u razgovoru za Welt am Sonntag, kritiziravši tako bivšeg hrvatskog izbornika iako ga nije izravno spomenuo imenom.

image
Jerome Boateng
CHRISTOF STACHE/AFP

Koji je razlog njegove renesanse, upitan je Boateng?

"Objašnjenje je jednostavno. Potrebno mi je povjerenje trenera i njegovog stručnog stožera. Sada to opet imam. Čak i prije Flickove ere trenirao sam dobro i naporno, ali nisam dobivao pravu priliku da uđem u ritam. To je teško za svakog trenera", rekao je 31-godišnji Boateng.

U međuvremenu je promijenio i način prehrane i prakticira jogu. Kaže kako mu sve to pomaže da bolje igra.

Dok je Kovač bio za kormilom Bayerna (do studenog 2019.) glasno se pričalo o Boatengovom odlasku iz Münchena. Ugovor ga veže do lipnja 2021. godine, ali sada se situacija promijenila i vrlo je vjerojatno da produlji ostanak.

"U ovom se trenutku osjećam dobro i mogu zamisliti da ću ostati", rekao je Boateng, koji bi tako mogao produljiti ugovore s Bavarcima poput veterana Thomasa Müllera i Manuela Neuera...

Linker
19. travanj 2024 12:52