Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA SPORT BILD

BAYERNOVA ZVIJEZDA OTKRILA KAKO ĆE SLAVNA SVLAČIONICA REAGIRATI NA DOLAZAK HRVATA 'Pa, neće valjda otići do njega i reći mu - znam bolje od tebe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2018. 11:24

Sjajni Bayernov stoper Mats Hummels dao je veliki intervju za Sport Bild u kojem je progovorio o čitavom nizu zanimljivih tema, a između ostaloga i o novom treneru Bavaraca Niki Kovača.

Njemački stoper vjeruje da će se bivši hrvatski izbornik jako dobro snaći u svlačionici.

"Mogu govoriti samo u svoje ime, ali moram priznati da mi je zabrinutost ravna nuli. Trener je uvijek šef, bez obzira kako dobar ili loš odnos s njime imao. Moj odnos s Jürgenom Kloppom je bio turbulentan, ali bio je moj šef. Kada je postao naš trener u Dortmundu nitko nikad nije govorio o činjenici da prije nije osvajao naslove, kamoli da nikad nije vodio utakmice među elitom", objasnio je Hummels.

BERLIN, GERMANY - MAY 19:  Head coach of Bayern Muenchen Josef Heynckes and head coach of Eintracht Frankfurt Niko Kovac arrive at the venue prior to the DFB Cup final between Bayern Muenchen and Eintracht Frankfurt at Olympiastadion on May 19, 2018 in Berlin, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

On je uvjeren da će novog trenera vrlo dobro prihvatiti i druge zvijezde poput Thomasa Müllera i Manuela Neuera.

"Thomas neće otići do Nike Kovača i reći mu: 'Slušaj, osvojio sam prvenstvo sedam puta i znam bolje od tebe'. Trener je taj koji je šef u momčadi".

Onda je uputio veliki kompliment hrvatskom treneru.

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt - Allianz Arena, Munich, Germany - April 28, 2018   Eintracht Frankfurt coach Niko Kovac before the match    REUTERS/Michael Dalder    DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
REUTERS/Michael Dalder / REUTERS
Niko Kovač

"Vidio sam što je Niko Kovač postigao u Eintrachtu u teškim uvjetima, barem sudeći izvana. Zato mislim da će biti jednako uspješan s nama", dodao je Hummels.

Progovorio je Hummels i o potencijalnom odlasku Roberta Lewandowskog iz Bayerna, o čemu naveliko bruje svjetski mediji.

"Ne vidim veliku dramu po tom pitanju. Ako šefovi kažu da ostaje, onda ostaje. Ako kažu da želi novi izazov i da ćemo mu to odobriti, onda će tako biti".

Mats Hummels
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Mats Hummels

I sam je kaže imao priliku za napuštanjem Njemačke.

"Bio sam u poodmaklim pregovorima s Manchester Unitedom 2015., bio sam na rubu odlaska u inozemstvo, a 2016. imao sam razne opcije također. Ali nismo se dogovorili. No nisam prekrižio odlazak u inozemstvo", zaključio je 29-godišnji stoper koji je igrač Bayerna od 2016. godine kada je stigao iz Borussije.

Linker
27. travanj 2024 19:26