'BIT ĆEMO SPREMNI'

Begović upozorava kolege: 'Ante Vukušić je najopasniji, na njega treba posebno paziti'

Europske utakmice nepoznanica su za Stoke, jedva da se netko od današnjih navijača i sjeća kako je njihova momčad pred 37 godina igrala u UEFA natjecanjima
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. srpanj 2011. 11:13

Asmira Begovića nije suviše impresionirao Hajdukov neodlučeni ishod s Barcelonom.

- I prije smo znali da je Hajduk odlična momčad. Od svih ekipa koje smo mogli dobiti u ždrijebu Hajduk je bio najlošiji izbor za Stoke. Odigrali su s Barcelonom dobro, ali to za nas nije iznenađenje. Uostalom, to je pripremna utakmica za obje momčadi - kazao je Begović.

Dok Hajduk bilježi optimističke rezultate na početku sezone, Stoke još traži formu. S niželigašima ubilježili su dva poraza u nizu, izgubili su od Brentforda i Aldershota. Ali, pripreme Stokea krenule su tek prije dva tjedna.

- Možda je Hajdukova prednost što su već ušli u natjecateljsku formu, ali i mi vjerujemo kako ćemo do susreta sa Splićanima biti u izdanju koje će nam jamčiti prolaz. Da, svi živimo za prolaz u sljedeće kolo, bitne su nam utakmice s Hajdukom. Zato se ne obaziremo posebno na rezultate pripremnih utakmica. Nikoga ti rezultati ne brinu.

Europske utakmice nepoznanica su za Stoke, jedva da se netko od današnjih navijača i sjeća kako je njihova momčad pred 37 godina igrala u UEFA natjecanjima. Ogled s Hajdukom tek je treći izlazak Stoke Cityja u Europu, što ovom prigodom mogu zahvaliti finalu FA kupa s Manchester Cityjem. Europsko iskustvo nije im jača strana, ali to svakako ne umanjuje vrijednost ekipe koja u Premiershipu ima prefiks 'domaća’. Je li prvi susret šansa Stokea?

- Naša šansa su obje utakmice, jer nakon splitskog dvoboja znat će se pobjednik. Nitko nije favorit, i mi i Hajduk imao po 50% šansi. Hajduk je kvalitetna momčad, pričali su mi o tome još na okupljanjima reprezentacije BiH Ibričić i Pandža, dok su nosili bijeli dres.

Koga od igrača Hajduka danas najviše cijenite?

- Ja sam vratar i uvijek gledam napadače. Znam da je Vukušić najopasniji igrač Hajduka i da ćemo njega posebno paziti. Ostale ću tek upoznati. Ali, mi moramo u prvoj utakmici ipak više gledati prema vratima Hajduka, jer na našem stadionu tražit ćemo pobjedu.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju!

Linker
24. rujan 2024 09:19