ŽELI ZABITI U DERBIJU

Beqiraj prijeti: 'Pun Poljud nam neće predstavljati problem jer smo bolji od Hajduka'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. rujan 2013. 16:10

Prije utakmice Dinama i Slavena Belupa u Koprivnici dugo smo se pitali gdje je Fatos Beqiraj. Bio je prvi strijelac HNL-a najbolji Dinamov napadač, karijera mu je nudila priču o “američkom snu”. A onda je jednostavno nestao, počeo se gasiti poput dogorjele svijeće. Prošle sezone zabio je samo četiri pogotka u HNL-u, ove ga trener Kruno Jurčić uopće nije doživljavao, više ga nitko nije niti spominjao.

Onda je Jurčić dobio otkaz, a tandem Mamić - Krznar gurnuo ga je na travnjak. Onda je krenula sjajna serija. Tri utakmice, tri gola, Slavenu, Austriji i Istri.

Pitamo Fatosa gdje je bio sve ovo vrijeme? Samo se nasmijao...

- U Dinamu.

Dugo vas nije bilo nigdje, a onda ste se uzdigli poput feniksa. Kako je bilo živjeti u sjeni, gledati suigrače na televiziji?

- Drugu polusezonu sam na pripremama igrao dvije-tri utakmice, onda me nije bilo nigdje. Ali trenirao sam i to dosta dobro. Gledam na sve ovako. To je valjda morao biti dio moje karijere. Bilo je što je bilo, idemo dalje. Sad sam se vratio, to mi je bila velika želja.

Prvu sezonu u Dinamu trenirao ga je Vahid Halilhodžić, zabio je 11 pogodaka, druga mi je bila najbolja, ukupno je zabio 20 golova, u prvenstvu i Europi, u Kupu je zabio 7 golova. Kad smo već kod golova, Beqo nam je otkrio “ekskluzivu”.

- Ako zabijem Hajduku na Poljudu, to će mi biti 100. službeni gol u karijeri! Računam golove u Budućnosti i Dinamu. Ne trebam vam niti govoriti koliko bih želio taj jubilarni gol proslaviti na Poljudu, živim za to. Samo sam jednom zabio Hajduku, sad želim nastaviti seriju, želim da i u četvrtoj utakmici zaredom zabijem gol.

Što možemo od Dinama očekivati na Poljudu. Dinamo je imao deset reprezentativaca u svim tim akcijama, imat ćete samo jedan pravi trening pred vječni derbi?

- Neće to biti problem samo za Hajduk, nego i za utakmicu Europske lige protiv Čornomoreca. Dugačka su putovanja, vaša A-reprezentacija se vraća iz daleke Koreje, mladi iz Ukrajine, Fernandes iz Čilea... Hvala Bogu što sam se ja vratio ranije. Biti će umora i svega, ali ne smijemo se izvlačiti, nema alibija. Kvalitetniji smo od Hajduka i to moramo pokazati u Splitu.

Na Poljudu vas čeka paklena atmosfera?

- Jasno, stadion će biti pun. Ali zar nismo rekli da Dinamo ima deset reprezentativaca raznih nacionalnih vrsta. Takvih utakmica odigrali su na “stotine”. Pun Poljud nam neće predstavljati problem.

Linker
27. travanj 2024 05:25