Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMO - METALURG 1-0

Beqiraj u završnici slomio Ukrajince i osigurao Dinamu treću uzastopnu pobjedu!

Kruno Jurčić je protiv Metalurga izveo kombiniranu momčad prepunu juniora i strateg Modrih može biti zadovoljan viđenim
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. siječanj 2013. 16:15

Dinamo je dobio i treću utakmicu u nizu na turskom djelu priprema. U srijedu je prvak Hrvatske bio bolji od ukrajinskog Metalurga 1-0, a strijelac jedinog pogotka bio Fatos Beqiraj u samom finišu utakmice.

Kruno Jurčić je protiv Metalurga poslao na travnjak igrače koji su u prethodnim dvobojima igrali zadnjih pola sata. Cijelu dionicu odigrao je tek mladi Čalušić, a utakmicu su zbog ozlijeda propustili Sammir i Ibanez.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu u Antalyji. Imali su više od igre i nekoliko izglednih prilika, ali obrana Metalurga bila je na visini zadatka. Simbolična je bila 30. minuta koja je pokazala najveće 'modro' blago - mladost... Tada je, naime, iz igre izašao 16-godišnji Fran Brodić, a zamjenio ga je tek pola godine stariji Alen Halilović!

Najbolju priliku Dinamo je propustio u 52. minuti kada je Krstanović iskoristio pogrešku ukrajinskog braniča Baranovskog, ukrao loptu i pokušao lob udarcem. Prebacio je Krstanović vratara, ali i okvir gola...

Nakon što je na travnjak ušla momčad koja bi trebala iznijeti teret HNL proljeća, igra je dobila na dozi ozbiljnosti. Pažnju je ponovno plijenio Alen Halilović koji je dao veliki obol u gotovo svim akcijama Dinama, ali i domaći sudac koji je u prijateljskoj utakmici podjelio četiri žuta kartona i isključujući crveni Danilu u 86. minuti, a sve to zbog prigovora! Do zaslužene pobjede Dinamo je stigao nakon akcije Čop – Beqiraj koju je reprezentativac Crne Gore zaključio sjajnim lobom.

Dinamo će u četvrtak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu protiv južnokorejskog Pohang Stellersa, a dan kasnije slijedi povratak u Zagreb!

DINAMO - METALURG 1-0 (Beqiraj 84)

KRAJ UTAKMICE!

86. minuta - Metalurgov igrač Danilo zaradio je crveni karton.

84. minuta - Čop je sjajnom loptom s centra pronašao Beqiraja, koji je pobjegao svom čuvaru i prebacio istrčalog vratara Metalurga. Dinamo vodi!

68. minuta - Čopov udarac je sjajnom paradom skinuo Pankiv.

58. minuta - Opet napada Metalurg. Jedvaj je u posljednji trenutak omeo Leandra i vjerojatno spasio čisti gol.

53. minuta - Najveća šansa za Ukrajince. Soares je bio sam na 7-8 metara od vrata, ali je promašio.

52. minuta - Baranovski je išao vratiti loptu svom vrataru, Krstanović je to presjekao, isprve pucao, ali i prebacio vrata.

Završeno je prvo poluvrijeme.

35. minuta - Rukavina je odlično proigrao Alena Halilovića, čiji udarac s lijeve strane prolazi pokraj vratnice.

20. minuta - Vratar Ukrajinaca bio je za stotinku brži od natrčalog Krstanovića.

15. minuta - Prva veća šansa na utakmici. Pamić je ubacio iz kornera, a Krstanovićev udarac glavom prošao je tik uz vratnicu.

Utakmica je počela!

DINAMO: Mitrović (od 61. Kelava) - Tomečak (od 61. Vrsaljko), Jedvaj (od 61. Šimunović), Čalušić, Pivarić (od 61. Šimunić) - Leko (od 61. Ademi) - Brodić (od 31. Halilović), Pamić (od 61. Brozović), Husejinović (od 61. Kovačić), Rukavina (od 61. Čop) - Krstanović (od 61. Beqiraj);

METALURG: Pankiv - Baranovski, Volovyk, Polyvovy, Morozjuk - Danilo, Nelson, Lorenzo, Makrides, Mkrtchyan - Moraes

U turskoj Antalyji Dinamo je započeo četvrtu prijateljsku utakmicu na turskim pripremama. Dvije utakmice Modri su dobili (Dynamo Dresden 2-0, Volyn 4-0), a jednu izgubili (Munchen 1860 0-1). Danas Jurčićeve igrače čeka ukrajinski prvoligaš Metalurg iz Donjecka.

Linker
21. rujan 2024 19:50