BRAZIL OŠTEĆEN

Beusan: Ovo je bilo najgore suđenje na SP-u sa barem četiri velike pogreške!

Piše: ArhivaObjavljeno: 13. srpanj 2014. 02:51

Hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan nakon dvoboja Brazila i Nizozemske za treće mjesto bio je ogorčen suđenjem alžirskog arbitra Hamoudija i njegovih pomoćnika (četvrti sudac bio je čuveni Nishimura!).

'Dosad najbolji sudac Afrike', kako ga je opisao Beusan, napravio je barem četiri velike pogreške. Prvu već u 2. minuti, kada je prekršaj Thiaga Silve izvan šesnaesterca nad Robbenom okarakterizirao kao najstrožu kaznu, a brazilskom stoperu pokazao žuti karton. Beusan: - Trebao je biti slobodan udarac, a Silva je kao zadnji igrač trebao dobiti crveni karton!

U 17. minuti ponovno se 'istaknuo' pomoćni sudac (koji je glavnom u 2. minuti signalizriao da je prekršaj nad Robbenom bio unutar 16 metara!) - sada nije vidio zaleđe De Guzmana, nakon kojeg je pao drugi gol.

Serija pogrešaka nastavila se i u drugom poluvremenu, kada je Hamoudi nakon prekršaja Blinda nad Oscarom u kaznenom prostoru Brazilcu pokazao žuti karton zbog simuliranja, iako je trebao suditi jedanaesterac. Pretkraj utakmice u šesnaestercu Brazila oboren je Robben, koji je je prije toga loptu zaustavio rukom. Alžirac nije vidio ni ruku niti penal...

Linker
22. rujan 2024 13:24