CROPIX
DIO ČETVORKE POD POSEBNIM POVEĆALOM

BEZ VELIKE POMPE STIGAO U DINAMO, A SADA JE U SREDIŠTU POZORNOSTI Njegova dva poteza za pamćenje posebno su upozorenje Česima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. veljača 2019. 09:32

Bruno Petković najbolji je strijelac Dinama u HNL-u. Postigao je osam pogodaka, a zabio je na dvije posljednje utakmice s Rudešom i Istrom 1961. U europskim utakmicama nastupio je pet puta, ali jedinu kompletnu utakmicu odigrao je 4. listopada na stadinu Constant van den Stock u onoj pobjedi protiv Anderlechta od 2:0. Tada je jedini put bio starter. Sada opet kreće u udarnih jedanaest, pa oni koji vjeruju da se sve događa s razlogom, mogu biti optimisti i predviđati da će s Modri opet vratiti s pobjedom. Jer, kad Bruno kreće kao starter...

Igrom do rezultata

Još nije zabio europski pogodak u plavom dresu, eto mu prilike. Pitamo ga je li spreman za prvi ili više europskih pogodaka u Plzenu?

- Neću kazati da sam spreman za pogotke, to se nikad ne može znati. Ali sam spreman ponuditi partiju na maksimalnoj razini kako bih pomogao momčadi - kaže Petković.

Mnoge oči će definitivno biti uperene u njega, Modri će tražiti pogodak u gostima, jer taj, kao što znamo, vrijedi “duplo”.

- Ne bih sad govorio o pogotku na strani, a rezultatu... Ono što znam jest činjenica da idemo odraditi utakmicu na najbolji mogući način, dati sve od sebe. Idemo igrati bez kalkulacija, ne razmišljamo o rezultatu, nego o našoj dobroj igri, onda će ona donijeti rezultat.

Kad se radi o HNL-u, onda je u formi. Dva pogotka u dvije utakmice, izgleda jako dobro na travnjaku, nudi sliku ubojitog i opasnog napadača.

- Svaki dan koji provedem s momčadi je moj plus, svakim danom sve se bolje uklapam. Ono što bih želio posebno istaknuti jest naša homogenost. Kad je tako, onda momčad izgura svakog pojedinca. Mogu ustvrditi da smo kompaktniji i bolji nakon svakog treninga. Moja forma bi trebala s protekom vremena biti sve bolja i bolja.

Pitamo ga je li proučavao Viktorijine stopere? Naime, informacije koje su stizale govorile su da je to ponešto slabija strana češke momčadi?

Nema prilagođavanja

- Naš stručni stožer pripremio je dosta video materijala, tako da ću se do utakmice posvetiti proučavanju svojih suparnika. Ali u karijeri sam uvijek bio fokusiran na svoju igru, na ono što je meni činiti. Ne želim se prilagođavati nekome drugome. Jasno, sasvim je sigurno da će mi trener dati smjernice kad se radi o slabijim točkama suparnika.

U Italiji je proveo šest godina, promijenio niz klubova (Catania, Varese, Reggiana, Virtus Entella, Trapani, Hellas Verona) i upao u dugu napadačku krizu. Bez velike pompe stigao je u Dinamo. Eto, sad je u kratkom vremenu postao prvi “pick” Nenada Bjelice. Nema više Budimira, Gavranović je ozlijeđen... U još jednoj povijesnoj utakmici predvodi Dinamov napad, je li to očekivao kad je dolazio, kakvi su osjećaji?

- Vjerujte, o tome nisam previše razmišljao. Svatko se uvijek bori za nešto. Isto tako nešto i očekuje. Utakmica u Plzenu još je jedna od onih utakmica u kojima možeš pokazati da vrijediš! Sav taj trud koji si uložio, s dodatnim naporom u takvim utakmicama naplaćuje. Vjerujem da će u mom slučaju biti tako.

Andrić je jako dobar

Što misli, jesu li Česi proučavali njegove poznate škarice koje je u HNL-u uspješno aktivirao dva puta?

- Sumnjam... Jer mi smo zabili jako mnogo pogodaka na druge načine. A škaricama sam zabio samo dvaput, Hajrović jednom. Iskreno, ne zanima me bave li se Česi škaricama, imamo mi načina da im loptu ubacimo u mrežu.

Dobio je Petković konkurenciju u Komnenu Andriću. Kako mu se čini?

- Jako dobar igrač, klasična “devetka”. Ima jako dobre kretnje, zna zabiti pogodak, tjelesno i tehnički je moćan, odličan je igrač s kojim se može dobro surađivati ako igrate skupa. Andrić je napadač koji može igrati na jako visokoj razini - podvukao je Petković.

BRUNO PETKOVIĆ

Drugi put ove sezone starta kao starter u europskim utakmicama, prvi put je to bilo protiv Anderlechta početkom listopada prošle godine. Na ostale četiri utakmice u kojima je nastupio ulazio je u drugim poluvremenima. U prvoj utakmici sa Spartakom iz Trnave ušao je u 88. minuti, u drugoj maksimirskoj u 77. minuti, u srazu s Fenerbahčeom u Istanbulu u 62., u uzvratu s Anderlechtom dvije minute kasnije. Zanima nas može li protiv Viktorije zabiti svoj prvi europski pogodak?

Zapresic, 091218.
Igraliste, SRC Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 17.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Bruno Petkovic, Marin Zulim.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

DANI OLMO

Mladi Španjolac je najskuplji maksimirski eksponat, traže ga mnogi europski klubovi, na ljeto će sigurno biti autor spektakularnog transfera. Bjelica ga zbog izostanka Hajrovića i Kadziora misli instalirati na desno krilo, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Dani odigrati tu poziciju, hoće li se ubacivati u sredinu pa pokušavati svojim odličnim udarcem ugrožavati vrata Viktorije, ili će se ipak više koncentrirati na prodore po boku i centaršutove.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - GNK Dinamo Zagreb v Fenerbahce - Maksimir Stadium, Zagreb, Croatia - September 20, 2018  Dinamo Zagreb's Dani Olmo celebrates scoring their fourth goal             REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

NIKOLA MORO

Nikola Moro se vratio na velika vrata nakon ozljede i operacije. Igra kao da nikad nije bio ozlijeđen, superiorno kontrolira događaje u veznoj liniji, izvanredno se nadopunjuje s Amerom Gojakom u sredini Dinamove momčadi. Utakmica u Plzenu protiv češke Viktorije bit će mu prva europska utakmica ove sezone, pa je intrigantno vidjeti kako će se snaći na svom debiju.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

KEVIN THEOPHILE-CATHERINE

Modri stoper još nije ubilježio ni minute u proljetnom dijelu sezone. Zbog bolesti djeteta trener Bjelica mu je dao slobodno, a imao je i laganu virozu. Ovaj ogled bit će mu prvi proljetni, je li moguće da će mu nedostajati proljetna minutaža, hoće li biti siguran kao na jesen? Iskusan je i staložen stoper, držimo da tu ne bi trebalo biti problema, ali idemo vidjeti kako će djelovati u paru s Dilaverom.

Zagreb, 020918. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica Hrvatskog telekoma, 6. kolo 1. HNL izmedju Dinama i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Kevin Theophile.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Linker
18. svibanj 2024 20:37