CROPIX
KANDIDAT ZA IZBORNIKA

BIH DRŽI VELIKOG ŽUTOG NA LEDU Prosinečki još uvijek čeka završnu riječ: 'Obavio sam razgovor prije mjesec dana, ali nakon toga nisam dobio ništa'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. prosinac 2017. 00:32

Hoće li Bosna i Hercegovina danas dobiti izbornika? Je li to Robert Prosinečki?

U Sarajevu se sastaje Izvršni odbor NS BiH, tema je između ostaloga i izbornik, ali postoje najave da bi odluka mogla biti odgođena za neki siječanjski datum. Prema informacijama iz BiH, nakon svih nagađanja, samo su dvojica kandidata - Robert Prosinečki i Amar Osim.

Prosinečki je u Zagrebu, po odlasku iz Azerbajdžana. Još u studenome je kazao da ga taj posao zanima, da bi se s BiH mogli napraviti lijepi rezultati. Ne računajući prijateljske utakmice, pravi posao slijedi od jeseni kad će BiH igrati u drugom razredu Lige nacija. Međutim, Prosinečki kaže da ne zna ništa više od toga.

Ništa novoga

- Nemam ništa novoga za reći. Obavio sam razgovor prije mjesec dana, to je sve pisalo u medijima, i tada sam dao izjavu o tome. Bili su kod mene ljudi zaduženi za struku u BiH savezu, kazali su da razgovaraju s kandidatima i nakon toga nemam pojma. Kasnije nisam dobio nikakvu informaciju - odgovorio nam je Prosinečki.

Čak niti da ste vi i Amar Osim u prvom planu.

- Ne znam ništa. Inače, stalno me zovu novinari, i jučer i prekjučer, ali nemam ništa novoga za reći.

Ranije su postojale priče o Fatihu Terimu, koji je u kombinacijama i za Galatasaray, spominjao se i Nizozemac Clarence Seedorf, s kojim su komunicirali samo preko menadžera te Šveđanin Sven-Goran Eriksson. Premda dnevnom redu točka “izbornik” je pretposljednja na sjednici IO-a, a jasno je da neće ići na totalnog stranca. Tu su varijantu očito odbacili. Jer iako Prosinečki nije iz BiH, vrlo dobro poznaje i igrače i odnose. Prema medijskim napisima on je prvi favorit, pogotovo što je uspješno vodio Azerbajdžan. Amar Osim, koji je u nogometnom svijetu ipak najpoznatji kao sin Ivice Osima, imao je zapažene rezultate na klupi Željezničara, a radio je u Japanu i Kataru.

BiH nije produžila ugovor s Baždarevićem, koji u kvalifikacijama nije uspio dovesti reprezentaciju niti do doigravanja za SP.

Linker
22. travanj 2024 18:18