Drago Sopta / Cropix
HRVATSKA ILI BiH

BiH zove Krstanovića, a Bilić se ne buni: 'Dobar je igrač, ali u napadu smo prebukirani'

Realno gledano, mi u napadačkom redu doista imamo velik broj kandidata, čak bi se moglo kazati da u tom segmentu najbolje stojimo - rekao je hrvatski izbornik
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. srpanj 2011. 20:31

Prošlu je sezonu bio najbolji strijelac HNL-a ali nekog uzbuđenja, pogotovo po reprezentativnom pitanju, nije bilo. Sada je Ivan Krstanović sa dva gola Neftčiju postao čovjek dana i najavljuju mu poziv za reprezentaciju BiH.

Što na to kaže hrvatski izbornik Slaven Bilić?

- Krstanović je dobar igrač, to nije neka novost, zar ne? Uostalom, prošle je sezone bio najbolji strijelac HNL-a što je, unatoč podcjenjivačkom stavu koji u nas vlada prema domaćem natjecanju, doseg vrijedan svake pažnje. U tom smislu, kao svakog dobrog igrača i Krstanovića pratimo kao potencijalnog kandidata za reprezentativnu vrstu. Što će u perspektivi biti to ovisi o njegovim igrama ali i potrebama reprezentacije.

Mislite i na poprilično široku konkurenciju u napadačkoj formaciji, u kojoj se sada vraća i oporavljeni Olić?

- Realno gledano, mi u napadačkom redu doista imamo velik broj kandidata, čak bi se moglo kazati da u tom segmentu najbolje stojimo.

Što ako Krstanovića pozove Safet Sušić odnosno on prihvati taj poziv? Sa 28 godina nema puno reprezentativnih vlakova na raspolaganju?

- To je pitanje za druge a ne za mene. Svatko ima pravo na svoje odluke - zaključio je Bilić koji se u Vodicama polako priprema za akciju Dublin.

Linker
22. rujan 2024 22:21