Vladimir Dugandžić/CROPIX
HAJDUK - RB SALZBURG 2-1

Bijeli slavili u najjačoj provjeri: Vuković i Jonjić srušili austrijskog prvaka

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. siječanj 2013. 15:21

Pobjedom u oproštajnoj utakmici Bijeli se rastaju od Turske. Matej Jonjić pogodio je glavom sa sedam metara na centaršut Stojanovića i tako donio pobjedu Bijelima u završnici dvoboja.

Jonjić je sebi tako priskrbio najljepši poklon za 22. rođendan koji je proslavio u utorak navečer u Beleku, a kompletna momčad je nagrađena za trud i angažman iskazan u susretu s drugoplasiranom momčadi austrijskog prvenstva.

- Moram biti zadovoljan, poglavito igrom. Bitniji su igra i angažman u ovoj fazi pripreme nego konačni rezultat. Važno je da smo ovu fazu priprema završili pobjedom, što uvijek predstavlja poticaj za momčad - naglasio je Krstičević.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu u kojoj je strateg Bijelih u startnu postavu gurnuo Antona Maglicu. Pokazao se Maglica dobitnom kombinacijom u ulozi povučenog špica na desnom krilu. Sve akcije Hajduka odvijale su se u tercetu Maglica-Andrijašević-Vuković i nije bilo lako vrataru Walkeu u prvom dijelu.

- S Maglicom smo dobili na probojnosti, a uz to, lakše smo ulazili u šanse koje smo, nažalost, opet promašivali - konstatirao je Krstičević.

Bijeli su do vodstva došli u 10. minuti kada je Maglica s desne strane asistirao Vukovića, a crnogorski napadač spretno postavio nogu i loptu sa šest metara poslao u mrežu. Austrijanci su se brzo snašli i preko Soriana izjednačili. Opalio je snažno sa 17 metara i precizno pogodio desni donji kut mreže Hajduka. Međutim, nisu se Bijeli zbunili niti preplašili izjednačenja, preko raspoloženog napadačkog terceta i uz potporu dva rastrčana vezna Lime i Vršajevića, Hajduk je diktirao igru. I stvarao prigode koje je Walke uspješno neutralizirao. Sam na vratara izašio je Andrijašević u 21. minuti, ali je stoper Dibon uspio blokirati u posljednji trenutak. Andrijašević je pokušao glavom u 32. minuti, ali je udarac je za koji centimetar prošao pokraj vratnice. Pucao je i Caktaš sa 18 metara, ali obrana je opet u bloku. Obranio se Salzburg u prvom dijelu, pa se ohrabrio u nastavku. Hierlander je u 53. minuti iz blizine progurao loptu kroz noge Kaliniću, ali je udarac samo okrznuo vratnicu. Sa svježim pričuvama gospodario je Salzburg terenom što je potvrdio i Alan prigodom u 64. minuti. Izašao je Brazilac sam na Kalinića, ali spreman je vratar Bijelih. Hajduk je nakon 70. minute uspostavio ravnotežu i ponovno počeo prijetiti preko svojih ofenzivnih aduta. Pridodao se i Stojanović s lijeve strane, pa su Bijeli počeli stezati obruč sa oba boka. U 75. minuti su se na vrhu šesnaesterca spetljali Kouassi i Vuković na povratnu Stojanovića, tri minute kasnije Vuković je pucao glavom, a Walke izbio u korner. Iz tog kornera poentirao je Jonjić na ubačaj aktivnog Stojanovića, a mogao je Vuković u 83. još povećati vodstvo, ali je na asistenciju Andrijaševića dugo oklijevao i dopustio da mu obrana blokira šut.

Bijeli su na kraju priprema ipak zadovoljni, u čvrstoj utakmici pobijedili su Salzburg i u petak se mirno vraćaju kući.

HAJDUK - RED BULL SALZBURG 1:1

HAJDUK: Kalinić - Oremuš (c), Jonjić, Milović, Jozinović, Vršajević, Lima, Caktaš, Andrijašević, Maglica, Vuković

RED BULL SALZBURG: Walke - Dibon, Klein, Ilsanker, Schiemer, Svento, Leigeb, Soriano, Lazaro, Teigl, Mane.

KRAJ UTAKMICE Hajduk je u posljednjoj pripremnoj utakmici u Turskoj pobijedio austrijske prvake Red Bull 1:2! Golove za bijele su postigli Vuković i Jonjić.

GOOL 79. MINUTA - Jonjić je doveo Hajduk u vodstvo

GOOL 14. mintua - Soriano je postigao izjednačujući pogodak za Salzburg

GOOL 7. minuta - Ivan Vuković doveo je Hajduk u vodstvo!

Linker
12. rujan 2024 05:05