Hajduk
 Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
'SITNIŠEM' GA NEĆE DOBITI

BILA BI TO PRVA PRIČA ZIMSKOG PRIJELAZNOG ROKA, ALI... Žele li Amerikanci dovesti najboljeg igrača Hajduka, morat će duboko zagrabiti u džep

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. siječanj 2018. 09:13

Eterom se nedavno zavrtjela vijest da je Ante Erceg (28), najbolji igrač Hajduka, na pragu prelaska u američki Seattle Sounders, koji, navodno, za njega nudi šest milijuna eura, što bi Ercegov odlazak učinilo trećim najskupljim transferom Bijelih, nakon Nikole Vlašića i Nikole Kalinića.

Činjenica je da interes Amerikanaca postoji i da je trener Seattlea Brian Schmetzer upoznat s Ercegovim kvalitetama preko svojih skauta, međutim, Hajduk još nema službenu ponudu. No koliko smo doznali iz pouzdanih krugova, američki bi klub mogao platiti 1,5-2 milijuna eura, a ljevokrilni bi napadač imao godišnju plaću od 400 tisuća eura, što je više nego dvostruko više od onoga što trenutno ima.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji:  slavlje Ante Ercega.
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Erceg je na odmoru i sigurno mu ne manjka interesa stranih klubova s obzirom na statistiku koju ima u Hajduku, kamo je stigao na početku prošle sezone iz turskog drugoligaša Balikesirspora odrekavši se tamošnjeg ugovora i došavši na Poljud bez odštete.

Odbio Bundesligu

Sâm je Erceg nedavno izjavio da je sve u rukama njegova menadžera (Vukmila Vukmirice, op. a.), i to kada mu je postavljeno pitanje o interesu Bröndbyja, koji bi mu mogao dati otprilike jednaku plaću kao Seattle, no nipošto ne bi mogao parirati odštetom jer je gornja granica danskog kluba milijun eura. Nemalen je broj puta najbolji igrač Hajduka izjavljivao da ne bi imao ništa protiv ostanka u Hajduku do kraja igračke karijere jer se u poljudskoj atmosferi preporodio i zaigrao najbolji nogomet karijere. Dobio je i nagradu Hajdučko srce od Torcide, a taj simbol s brojem 50 pretočio je i u tetovažu.

Split, 041117
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 15. kola HT Prve lige, Hajduk - Rudes. Na fotografiji: Ante Erceg i Glauder Garcia Antonio Cristian
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Također, članovi Hajduka izglasali su ga za najboljega igrača u protekloj sezoni, a to su sve trofeji i potvrde koje mu jako gode. Nakon 19 godina u RNK Splitu te odlaska u Tursku napokon je ostvario svoj san i vjerojatno mu se ne ide tako daleko, čak na zapadnu američku obalu, te je za vjerovati da će prije ostvariti neki europski transfer ili da će možda čak u Hajduku dobiti bolje uvjete te zaista ostati do kraja karijere. Golica ga mogućnost osvajanja trofeja s Hajdukom u Kupu, u konkurenciji je za prvoga strijelca lige, a osjećaj prve zvijezde kluba također mu imponira kada korača gradom i nailazi na obožavatelje koje je stekao požrtvovnim pristupom i radom za klub. Ljetos je Erceg imao upit iz Bundeslige koji bi njemu donio plaću od 400 tisuća, a Hajduku odštetu od cca tri milijuna eura, no nije htio ići.

Igrački bi Hajduk dosta izgubio, no ako bi se transfer dogodio dovoljno rano da trener Željko Kopić zna na čemu je te shodno tome dobije adekvatnu zamjenu, vjerojatno bi se priviknuo na razdoblje nakon Ercega.

Linker
19. travanj 2024 17:17