NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
DOMINANTNA IZVEDBA

Bilić nakon nove pobjede: ‘U svakoj utakmici, osim kad je Njemačka pobijedila Brazil 7-1, možete biti bolji...‘

Nakon poraza od Coventryja Bilić i Watford sinoć su se vratili na pobjednički kolosijek u Championshipu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 09. studeni 2022. 09:36

U zaostaloj utakmici devetog kola svladali su Reading (2-0) na Vicarage Roadu i s 38 bodova (šest manje od vodećeg Burnleyja) skočili na petu poziciju ligaške ljestvice. Oba pogotka djelo su Joãa Pedra, koji je najprije realizirao kazneni udarac u 15. minuti, da bi u 87. s desetak metara volejem pospremio odbijenu loptu u drugi kut Bouzanisova gola.

- Bila je to stvarno dobra izvedba, stvarno dominantna – rekao je bivši hrvatski izbornik nakon utakmice pa nastavio:

- Od prve minute smo bili puno bolji. Imali smo plan, imali smo ravnotežu i jako dobre individualne nastupe. Jedino čime nisam bio zadovoljan na poluvremenu je vodstvo od samo 1-0, a kad je takav rezultat uvijek postoji šansa da dođe do nekog gola. Ni u jednom trenutku nismo izgledali kao da ćemo primiti taj gol, ali me rezultat 1-0 činio nervoznim. Trebali smo ranije završiti utakmicu, ali bila je to vrlo dobro igra. Bili smo agresivni, dodavali smo loptu i mijenjali strane.

U svojoj analizi 54-godišnji Splićanin kao ključne igrače istaknuo je bekove, osobito Dana Goslinga.

- Način na koji Gosling igra na beku… Iskusan je, otkad smo ga tamo stavili tako je zreo i dobar. On je jedan od razloga zašto smo tako dobri s loptom. Sema je također bio odličan danas. Svi su bili odlični, da budemo iskreni. Imali smo 11 pojedinačnih nastupa koji su bili jako dobri.

Osvrnuo se Bilić i na dvostrukog strijelca Pedra.

- Danas smo imali sastanak i rekao sam mu da je sve top, ali ga još ne mogu nazvati vrhunskim igračem jer ima samo 21 godinu. On je još uvijek vrhunski talent. Trebao biti češće ulaziti u kazneni prostor, i to ne polako, nego oštro. Tako je zabio drugi gol, mislim da je bio tu. Njegova kvaliteta, njegova igra u izgradnji i njegova agresivnost bez lopte bili su vrhunski.

Bila je to Watfordova posljednja utakmica na domaćem terenu uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a u subotu je na redu gostujući ogled protiv Bristol Cityja (16.00).

- U svakoj utakmici, osim kada je Njemačka pobijedila Brazila sa 7-1, možete biti bolji. Ovo je igra grešaka, ali večeras smo ih napravili vrlo malo. Najviše smo griješili pred njihovim golom. Bila je to posljednja domaća utakmica prije pauze i sjajno je razveseliti navijače. Uživali su u tome – zaključio je hrvatski strateg.

Otkako je Bilić u rujnu sjeo na Watfordovu klupu, odigrao je deset utakmica, te upisao šest pobjeda i četiri poraza.

Linker
18. travanj 2024 20:46