Getty
OBJASNIO I POZADINU KAZNE

Bilić nakon rušenja Arsenala: 'Bilo bi samoubojstvo reći - 'dobri smo, dovedite Barcu'

Dan nakon što je u medije procurila informacija kako je Slaven Bilić kaznio neposlušnog veznjaka Morgana Amalfitana, oglasio se i hrvatski strateg na klupi West Hama.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. kolovoz 2015. 14:10

Bilić je Amalfitana kaznio udaljavanjem od prve momčadi i treninzima s omladinskim pogonom, a sve navodno zbog nepojavljivanja na jednom od sastanaka tijekom predsezone.

Pišući za svoju tjednu kolumnu za Standard Sport Bilić je potvrdio kako je Amalfitano kažnjen zbog kršenja pravila.

"Priča se da sam kaznio jednog svog igrača - Morgana Amalfitana, zbog kršenja pravila. Rekao bih da je moj prvi i glavni posao zaštititi cijelu momčad, sebe osobno, osoblje i igrače. Ako vidim nešto ili nekoga da prijeti ugrožavanjem atmosfere i ako iskrivljuje pravila, onda se to mora zaustaviti. Nisam promijenio puno toga - Sam Allardyce je imao neka sjajna pravila i siguran sam da se ona nisu mijenjala dugo vremena", napisao je Bilić, pa poentirao.

"To su osnovna pravila i ako su ona ugrožena onda se ja moram umiješati. Moram zaštititi momčad".

U kolumni je Bilić i citirao svog bivšeg izbornika iz hrvatske reprezentacije, Miroslava Blaževića.

"Kada pobijedite utakmicu, ne želite sljedeću idućih šest mjeseci tako da možete uživati, a kada izgubite onda želite sljedeću već sutradan. Nisu to moje riječi već Miroslava Blaževića, najslavnijeg hrvatskog trenera koji je reprezentaciju odveo do trećeg mjesta na SP-u 1998. godine. Volio bih uživati u osjećaju i emocijama nakon pobjede nad Arsenalom čim dulje, ali to nije moguće...Naravno da trebamo dobro iskoristiti svu pozitivnost iz te utakmice, ali bilo bi samoubojstvo misliti: "Dobri smo, dovedite nam Leicester ili Bracelonu".

Iza Bilića je velika 2:0 gostujuća pobjeda nad Arsenalom na Emiratesu, a ispred njega je u subotu sljedeći premierligaški izazov i njegova prva domaća utakmica, ona protiv Leicestera.

"Arsenal je možda bolja momčad od Leicestera, ali Leicester je dovoljno dobar, što su pokazali i u otvarajućoj utakmici protiv Sunderlanda. Ako smo makar i pet posto ispod one razine na kojoj trebamo biti, naći ćemo se u velikoj opasnosti. Ipak, mislim da ćemo biti dobri jer znamo da ćemo morati biti kompaktni, čvrsti, koncentrirani i agresivni da bismo pobijedili tu utakmicu".

U kolumni je Bilić progovorio i o reakcijama u domovini nakon njegovog sjajnog starta na Otoku.

"Pitali su me da li je bilo reakcija u Hrvatskoj ili u Turskoj gdje sam prije trenirao. Da, bilo je napisa o tome u obje zemlje. Oni pozorno prate Premierligu, ali ja želim želim ostati u sjeni. Kao što sam rekao i ranije, ovo je samo početak".

Linker
22. rujan 2024 15:26