NEUGODNA PITANJA

Bilić objasnio Rusima: Ćorluka nije ovdje jer je Hrvat, tu je jer nam je potreban

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2012. 22:35

Donedavni hrvatski izbornik Slaven Bilić rezultatski je uspješno počeo svoju avanturu u moskovskom Lokomotivu, koji je ostvario pobjedu u 1. kolu ruske Premier lige...

Pobijedio je Bilićev sastav s 3-2 na gostovanju Mordoviju, a strijelac trećeg pogotka za Lokomotiv je bio Vedran Ćorluka, hrvatski reprezentativac, koji je kao i Bilić ovog ljeta došao u Lokomotiv. Točnije, Ćorluka je bio prvo pojačanje koje je Lokomotiv doveo prije starta nove sezone.

U srijedu je Bilić odgovarao na pitanja ruskih novinara koji su ga pitali je li na Ćorluki inzistirao samo zbog nacionalne poveznice.

- Ćorluka u Lokomotivu definitivno nije zbog toga što je Hrvat i što sam ja Hrvat - bio je rezolutan na startu hrvatski trener, te je nastavio:

- On je tu prvenstveno zato jer je kvalitetan i jer je profesionalan. I jer nam je potreban. Nikakve osobite veze nema to što smo Hrvati i što sam ga godinama vodio u reprezentaciji.

Bilić je dodao i sljedeće:

- Također, mislim da je njegovo iskustvo koje ima kroz igranje u Premiershipu i Bundesligi neophodno za ovu momčad Lokomotiva. Brzo će to biti itekako primjetno.

Linker
23. rujan 2024 16:40