afp
U LOV NA GOLOVE

Bilić spas pronašao u drugom Hrvatu: West Ham šalje ponudu za 'One touch Jela'!

"One touch Jel", kako ga zovu engleski mediji, jer je većinu svojih golova zabio u prvom dodiru s loptom, najbolje je što se može dogoditi Slavenu Biliću
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 29. kolovoz 2015. 11:21

Hrvatski trener Slaven Bilić treba napadača kao kruh nasušni i čini sve da bi doveo Nikicu Jelavića na Upton park. Danas će West Ham zaokružiti ponudu za napadača, koji je u Glasgow Rangersu zabio 36 golova na 45 utakmica, u Evertonu 21 na 59 utakmica i 13 u Hull Cityju na 46 premierligaških susreta.

Već dugo je bivši centarfor hrvatske reprezentacije “na tezgi”, javljali su se uglavnom njemački klubovi (Werder Bremen), ali je prepreka bila velika plaća, koju mogu platiti samo engleski klubovi. Mediji tvrde da Jelavić godišnje zarađuje 2,34 milijuna funti, ali to je preveliki teret i za Hull City, koji se preselio “kat niže”, u Championship.

“One touch Jel”, kako ga zovu engleski mediji, jer je većinu svojih golova zabio u prvom dodiru s loptom, najbolje je što se može dogoditi Slavenu Biliću, koji je nakon briljantnog starta na Emirates stadionu, posrnuo u iduće dvije domaće utakmice. Očigledno mu nedostaje “snajperist”, egzekutor, koji će okruniti inače dobru i kreativnu igru West Hama.

Nikica Jelavić je ostavio duboki trag u Premiershipu, a najjače se oglasio kada je na Old Traffordu zabio dva gola Manchester Unitedu i ražalostio Alexa Fergusona, otevši mu 20. šampionsku titulu. Tada su engleski mediji pisali da je 5 milijuna funti, koliko je Everton platio Rangersu za Jelavića “najobičniji sitniš”, no, odlaskom Davida Moysesa s Goodison parka na Old Trafford, stvari su se za Jelavića počele komplicirati. U međuvremenu rastao se i s Nikom Kovačem, otkazao hrvatsku reprezentaciju, smatrajući se podcijenjenim i neiskorištenim...

Transfer u West Ham, odvija se u režiji Velibora Momčilovića, njegovog zagrebačkog impresarija, a trebao bi biti okončan najkasnije u ponedjeljak, kada će početi otkucavati zadnji sati ljetnog prijelaznog roka. Jelavić, koji je i ovog ljeta u dobroj formi, bit će spasonosno pojačanje za West Ham. Naravno, ako će postići sporazum do ponoći prvog dana idućeg tjedna. Slaven Bilić čini sve.

Linker
22. rujan 2024 09:46